Mentoring Project

Acord de cooperare Exim Banca Românească – Bulgarian Export Insurance Agency EAD

București, 13 iunie 2024 – Exim Banca Românească, în calitate de agenție de export a României, continuă să-și extindă relaţiile de colaborare cu instituţiile similare din străinătate pentru a-și întări capacitatea de a dezvolta produse și servicii de susținere a exportatorilor români, a spus Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească, cu ocazia semnării la București a unui acord cu Agenția de Export a Bulgariei EAD (BAEZ EAD).

Oficialul Exim Banca Românească a adăugat că fiecare parteneriat semnat cu entități similare creează contexte favorabile pentru mediul de business și oferă oportunități care pot contribui la îndeplinirea misiunii băncii de consolidare a relațiilor economice bilaterale și de susținere a proiectelor de export pe terțe piețe, în condiții corecte și competitive.

În cadrul acordului de cooperare, cele două organizații au agreat asupra dezvoltării unui cadru de colaborare care să faciliteze și să promoveze comerțul și investițiile bilaterale, consolidarea relațiilor în special în domeniul asigurărilor, re-asigurărilor și co-asigurărilor creditelor la export pentru bunuri și investiții, precum și asistența acordată companiilor asigurate. 

Recent, Exim Banca Românească a semnat un memorandum de înțelegere cu Export Credit Greece, în marja reuniunii semestriale a Clubului de la Praga al Uniunii de la Berna.

Exim Banca Românească este o bancă universală, 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituții de credit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii, adaptate nevoilor acestora. Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească continuă să acționeze pe segmentul garanțiilor și asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român.