Marius Stoian s-a născut la 3 septembrie 1970, la Bucureşti. Este publicist, scriitor, licenţiat în jurnalism şi ştiinţele comunicării (1996). În prezent, şi-a extins preocupările şi studiile în domeniul relaţiilor internaţionale, cu precădere pe zona organismelor informale: este consilier personal al preşedintelui World Policy Conference, membru al Chatham House, Londra, colaborator al Institutului Aspen România, membru fondator al Clubului România. În 2011 şi 2013 a fost introdus de prestigioasa revistă Foreign Policy în „Top 100 de nume româneşti care pot mişca lucruri cu puterea ideilor sau exemplului”. Lucrări publicate: Şapte teme fundamentale pentru România (coordonator, 2014), Proiectul România, I (2012), Proiectul România. Gânduri, idei, însemnări, II (2013), 8215 (2010) – Premiul pentru debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2011), România noului val (coodonator, 2015) și Romania’s New Wave (ed. în limba engleză).
Clara Volintiru este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Relații Economice Internaționale (REI), al Academiei de Studii Economice din București (ASE). A absolvit studiile doctorale de la London School of Economics and Political Science (LSE) și a fost implicată în numeroase proiecte de cercetare internaționale în domeniul științelor comportamentale, buna guvernanță și economia informală. A fost consultant pentru organizații internaționale precum Banca Mondială, Comisia Europeană, Eurofound, Comitetul Regiunilor sau think tank-ul britanic PRIAD. Cele mai recente publicații ale sale au apărut la Oxford University Press sau în jurnale de specialitate precum European Political Science Review, Eastern European Politics sau Research & Politics. În spațiul public, comunică pe platforme online precum Forbes, EUROPP , Global Observatory, Emerging Europe sauHuffington Post.
Daniel Dăianu, economist, fost ministru al finanțelor între 1997 şi 1998, a fost ales în 2014 membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României. Este membrutitular al Academiei Române, profesor universitar la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, președinte al Societății Române de Economie (SOREC), membru al American Economic Association, membru în Societatea Academică Română. La alegerile europarlamentare din 2007 a fost ales eurodeputat din partea PNL. Este membru al Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR) din 2011. Este membru al HLGOR (High Level Group on Own Resources) al UE, care este condus de Mario Monti. Este membru al centrului internațional de cercetări CASE (Polonia). În 2014 a fost invitat să facă parte din Board of Trustees al organizației Friends of Europe (Bruxelles).
Ana Maria Mihăescu a condus în ultimii 20 de ani misiunea Corporaţiei Financiare Internaţionale din România (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale. În perioada 2011 – 2016, ea a avut rol decizional în ceea ce priveşte proiectele IFC din mai multe ţări europene. Între 1997 şi 2011 a fost manager de program şi şef al Misiunii IFC în România şi Moldova. Anterior a ocupat funcţii de top management în sectorul bancar. În prezent este membru independent în Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank și membru independent în Consiliul de Administraţie al companiei de servicii medicale private MedLife.
Sergiu Manea este Președinte Executiv, Președinte al Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), având specializare în Risc şi Derivative, Citibank, Londra /Istanbul. Deține diplomă de Master în știinţe Financiare, Academia de Studii Economice, Bucureşti și licență cu specializare în „Pieţe valutare şi derivative”, la Academia de Studii Economice, Bucureşti. Are o bogată experiență în sistemul bancar, atât din România cât și din Austria sau Marea Britanie.
Răzvan Nicolescu este Executive Lead Advisor al departamentului Energie și Resurse, în cadrul Deloitte. Are mai mult de 15 ani de experiență în domeniul energiei, ocupând poziții atât în sectorul public, cât și în cel privat. El a fost Atașatul energetic al României la Uniunea Europeană timp de aproape patru ani. Între septembrie 2008 și februarie 2014 a deținut funcția de director pentru afaceri publice și de reglementare în cadrul Petrom, cea mai mare companie în energie din România În această perioadă a inițiat un program de succes de îmbunătățire a eficienței energetice în stațiile de depozitare ale companiei cu sprijinul financiar al Bancii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În 2014, Răzvan a fost ministrul român al Energiei fără a fi membru al unui partid politic. Razvan Nicolescu a fost președintele consiliului de administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), fiind membru desemnat al acestui organism de către Consiliul Uniunii Europene la 2009.
Victor-Vlad Grigorescu, fost ministru al Energiei, a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Bucureşti. Este specializat la Joint Vienna Institute în proceduri de soluţionare a diferendelor în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului. A lucrat ca expert în fostul Departament al Energiei, are experienţă în administraţia publică, atât în România, cât şi la nivelul UE. Din 2004, a ocupat poziţia de expert UE în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, Departamentul de Comerţ Exterior. A fost reprezentant al României în „Comitetul 133”, ca invitat (2006), iar apoi ca membru cu drepturi depline, după 1 ianuarie 2007.
Bogdan Gavrilă s-a născut la 21 august 1982. Este antreprenor social, voluntar al Centrului de Resurse pentru Societatea Civilă. Între 2005 şi 2010, lansează mai multe startup-uri, în domenii precum resurse umane, publicitate online şi jurnalism online; facilitator al platformei Romanian Energy Forum. Este alumnus al programului International Visitor Leadership Program (IVLP), derulat de US Department of State. Începând cu anul 2010, desfăşoară activitatea de liaison şi secretar al Clubului România. Este unul dintre coordonatorii volumelor România Noului Val (2015) şi România transatlantică (2016).
Patricia Florescu este specialist în pieţe de energie, mediu şi finanţare de proiecte de infrastructură energetică dezvoltate în America de Nord, America Centrală, Europa, Asia, şi Orientul Mijlociu. Patricia este dublu masterant în administrarea afacerilor la Harvard Business School și în politici publice la Harvard Kennedy School of Government și deține o diplomă de licență în matematici aplicate la Universitatea Harvard.
Elena Popescu este absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnice din București, are o diplomă de doctor în domeniul politicilor energetice și al unui mix energetic optim și un Master of Science în management și ecologie a sistemelor inginerești. În perioada 2007-2012, a lucrat în calitate de consilier la Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, la Bruxelles, responsabilă de afacerile internaționale în domeniul energiei și al afacerilor nucleare, reprezentând România în grupurile de lucru aferente la Consiliul European și Comisia Europeană. Din septembrie 2013, Elena Popescu este directorul general al Departamentului de Politici Energetice al Ministerului Energiei din România. Cu o vastă experiență în industria energetică, administrarea energiei și afacerile europene și internaționale în domeniul energiei, ea coordonează activitățile legate de dezvoltarea, implementarea politicii integrate în domeniul energiei și schimbărilor climatice și a cadrului de reglementare pentru sectorul energetic din România și coordonează poziția integrată a României în domeniul energiei pentru Consiliul European și în relația cu instituțiile UE.
Andrei Ilaș este analist în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Andrei este pasionat de economia energiei și de tranziţia energetică în contextul schimbărilor climatice globale. La IRENA, Andrei a fost coautor al unor publicații emblematice privind evoluția și perspectiva costurilor și performanțelor energiei regenerabile și a contribuit, cu date și analize, la numeroase alte publicații, dintre care: IEA World Energy Outlook 2016 & 2017, IRENA – IEA Perspectives for Transition Energy, REN21 – Renewables 2016 & 2017 – Raport privind starea globală. Andrei a absolvit Masterul de Politici Publice al Hertie School of Governance, Berlin, cu o bursă Future of Europe și o teză despre energia regenerabilă pentru care a colaborat cu economisti de la Fondul Monetar Internațional și Bloomberg New Energy Finance. Andrei este licențiat în Științe Politice (Universitatea București) şi absolvent al unui Master în Finanțe (Academia de Studii Economice). Andrei are peste zece ani de experiență profesională cumulată în analiză economică, consultanță de afaceri şi politică şi management în sectorul privat și cel public internațional, în România şi Germania.
Cosmin Drăgoi este co-fondator și Director General al companei Finacon România, precum și membru al Fundației CAESAR. Cosmin este absolvent al Facultății de Cibernetică din București, având o experiență vastă în consultanță de investiții și management de proiecte. Ca antreprenor în domeniul consultanței, Cosmin a gestionat proiecte de investiții din domenii precum infrastructură rutieră, feroviară și navală, infrastructură de afaceri, agricultură, industrii. Aria de expertiză acoperă finanțarea proiectelor de investiții prin fonduri europene, fonduri de capital privat, finanțări hibride și mezanine, finanțări în model ESCO, joint-ventures etc. În ultimii patru ani a activat în domeniul energiei și în mod special al eficienței energetice, structurând pachete integrate tehnice și financiare de eficientizare a consumului energetic pentru mari consumatori. Prin activitatea prestată în cadrul Finacon România Cosmin se poziționează ca unul din experții în domeniul eficienței energetice și în special al integrării și finanțării proiectelor din sector.
Sebastian Burduja este un antreprenor civic și un om politic român. Este președintele și fondatorul partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansat în ianuarie 2016. A fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români). Din 2012 până în 2015 a lucrat ca Specialist în Dezvoltare la Banca Mondială, la sediul central din Washington D.C., coordonând proiecte pentru regiunea Europa și Asia Centrală, inclusiv în România. A fost autor principal sau co-autor la 22 de rapoarte tehnice pentru România.A susținut în cadrul Băncii Mondiale prezentarea premiată „Reshaping the Economic Geography of Romania”. Între 2011-2012 a fost Consultant al Dalberg Global Development Advisors, companie de consiliere strategică care dezvoltă strategii de țară și proiecte de dezvoltare la nivel înalt pentru țările emergente, în parteneriat cu organizații ca G20, Banca Mondială, Organizația Națiunilor Unite ș.a.
Marcel Ionescu-Heroiu lucrează ca specialist în dezvoltarea urbană în cadrul biroului Băncii Mondiale din București. Unele dintre domeniile-cheie pe care Marcel le-a abordat includ: politica de dezvoltare urbană și regională și competitivitatea; gestionarea programelor operaționale ale UE; prioritizarea proiectelor; guvernarea locală și regională; dezvoltarea durabilă și schimbările climatice; și reabilitarea brownfields. Marcel a condus sau a contribuit la proiecte în: România, Polonia, Turcia, SUA, Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, India, Georgia, Azerbaidjan și Croația. Marcel a obținut diploma de licență în economie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România și deține o diplomă de doctorat în dezvoltarea regională de la Universitatea Cornell, Ithaca, New York, SUA.
Mihai Toader-Pasti activează de peste cinci ani în zona energiei, a sustenabilităţii şi a clădirilor verzi, timp în care a participat la trei competiţii internaţionale cu două echipe – PRISPA şi EFdeN. A participat la sute de conferinţe şi târguri, la COP 21 – Paris, a livrat peste o sută de ore de training. EFdeN din 2012 până în prezent numără peste 250 de studenţi de au depus peste 200 000 de ore de voluntariat, 128 companii, 2 universităţi: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi o parte importantă a mediului administrativ. „Am pornit cu dorinţa de a continua misiunea PRISPA. Acum avem Primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort din România, 11 noi obiective şi o determinare de nestăvilit!”
Claudiu Butacu, președintele Asociației Solar Decatlon București, are 27 de ani și în ultimii trei ani a contribuit la realizarea proiectului EFdeN, ce a presupus construcția unei case solare cât mai eficientă și independentă energetic, premiată național și internațional. Este absolvent al IEP (Institute of Energy Professionals) în 2015 cu certificarea „Professional Energy Manager” și al Romanian Green Building Council în 2015 cu „Green Building Professional”, Sustainability Manager (ECQA – Progam LEAD SUS) și este membru al Consiliului Director la Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, făcând parte din programul Future Energy Leaders. Reprezentant al României în cadrul World Energy Council, fiind ales în TOP 100 Future Energy Leaders.
Corina Murafa conduce în prezent biroul din România al Ashoka, cea mai mare organizaţie globală de sprijinire a antreprenorilor sociali. Are mai multi ani de experienţă de lucru în companii multinaţionale, organizaţii internaţionale şi think tank-uri. A lucrat în calitate de consultant pentru Banca Mondială, Cancelaria Primului Ministru şi Ministerul Finanţelor Publice şi, de asemenea, pentru Ministerul Energiei. În trecut, a ocupat de asemenea poziţii în cadrul UNDP, Deloitte, OMV Petrom, Societatea Academică din România etc. Domeniile ei principale de expertiză sunt politica energetică europeană, guvernanţa corporativă a companiilor de stat, drepturile consumatorilor de energie şi sărăcia energetică. Concentrarea sa recentă este în zona inovaţiei şi noilor modele de business din sectorul energiei, livrând în mod regulat prezentări pe aceste teme. A studiat în Bucureşti, Berlin şi New York, deţinând un Master în Politici Publice de la Hertie School of Governance. Este în prezent doctorand în cadrul ASE Bucureşti, cu o teză pe tema instrumentelor de finanţare inovatoare pentru sectorul energetic european.
Anca Sinea este cadru universitar asociat departamentului de Științe Politice al FSPAC din Universitatea Babeș-Bolyai. Este doctorand și cercetător în Științe Politice, studiind rolul activ regional al României în ceea ce privește politica energetică europeană. Este dublu-licențiată în Relații Internaționale (SNSPA, București) și Științe Politice (Université Paris X) și are o diplomă de masterat în domeniul Relațiilor Internaţionale la Academia Diplomatică din Viena și Universitatea din Viena. Printre domeniile sale de interes se numără politicile de resurse, diplomația energetică, protocolul diplomatic și geopolitica.
George Jiglău este lector universitar, cu un doctorat în Științe Politice obținut în 2013 la Universitatea Babeș-Bolyai. Deține un masterat în Științe Politice la CEU Budapesta (2007) și un masterat în Comunicare și Studii Multiculturale la UBB (2009). A scris și a editat o serie de volume și articole publicate în reviste din țară și din străinatate pe teme precum alegerile și sistemele electorale, partidele și sistemele de partide, relații interetnice sau despre Uniunea Europeană și procesul de europenizare.
Lăcrămioara Diaconu-Pințea este membră a Directoratului OMV Petrom, responsabilă pentru Divizia Downstream Gas. A absolvit Facultatea de Finanțe la Academia de Studii Economice București în 1997 şi deţine un MBA de la Universitatea de Economie şi Administrarea Afacerii din Viena din 2008. Și-a început cariera în Petrom în 1998, în cadrul Direcției Strategie, Planificare, Dezvoltare. Ulterior, a deţinut diverse poziţii de conducere în cadrul Petrom, de la Director Dezvoltare Corporativă cu atribuţii în Fuziuni şi Achiziţii, Relaţia cu Investitorii şi Strategie, la Director al Unităţii de Afaceri Electricitate, de la crearea acesteia în 2007. În perioada 2012-2013, a fost Vicepreşedinte Relaţia cu Investitorii în cadrul Grupului OMV. Ulterior, a fost responsabilă cu activitatea de Business Suport Explorare şi Producție în cadrul OMV E&P GmbH în Viena până în aprilie 2015.
Aura Carmen Slate, Director al Ministerului Energiei din România, Departamentul pentru Afaceri Europene și Cooperare Internațională, Direcția Generală Petrol și Gaze.
Răzvan Rădulescu a absolvit în 2009 Universitatea „Politehnica” din Bucureşti; în acelaşi an, a fost selectat pentru a participa la programa MBA de la Telfer Business School, Ottawa, Canada, într-un parteneriat comun cu ASE Bucureşti, pentru ca din 2010 să facă parte dintr-un grup specializat în dezvoltarea de studii de fezabilitate în industria clean tech şi să îşi înceapă studiile doctorale în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Administrare a Afacerilor. De la începutul anului 2013, a fost numit consilier al secretarului de stat în nou formatul Departament român pentru energie, terminând în aceeaşi perioadă cursul de securitate al Colegiului Naţional de Apărare.
Daniela Lulache a condus timp de patru ani S.N. Nuclearelectrica S.A. În perioada martie 2006 – decembrie 2009 a ocupat funcția de consilier Viceguvernator, la Banca Naţională a României (BNR). De asemenea, în perioada mai 2008 – decembrie 2009 a deținut funcția de director general, preşedinte Directorat al Fondului Proprietatea S.A.
Andreea Nica are peste opt ani de experiență în consultanță strategică și doi ani în strategii și operațiuni din industrie. Ea a câștigat experiența în domeniul excelenței operaționale, a eficienței organizaționale și a achizițiilor prin participarea și coordonarea diferitelor proiecte privind strategia de achiziții publice, îmbunătățirea performanței și eficiența lanțului de aprovizionare, analiza pieței și analiza și managementul proiectelor în mai multe industrii, cum ar fi energie, servicii financiare, farmacii și produse chimice, produse de inginerie și automobile. Andreea este, de asemenea, parte din Corpul Experților și Contabililor Autorizați din România și are o diplomă atât de la Academia de Studii Economice din București, cât și de la Universitatea din București. În prezent, este manager în practici de consultanță, Deloitte România.
Marcel Foca are peste 20 de ani de experienţă în domeniul tehnologiilor geospaţiale și a creat sisteme informatice de anvergură pentru instituţii publice și private din România. Scopul comun al soluţiilor create și implementate de Marcel Foca împreună cu echipa Intergraph este creșterea calităţii serviciilor publice și, implicit, creșterea calităţii vieţii românilor. Autor sau coautor al mai multor articole și studii din domeniul geospaţial și IT&C, Marcel Foca este activ implicat în Lumea Geospaţială, Club România, Dispeceratul Civic și New Strategy Center.
Yugo Neumorni este Manager al Departamentului IT & Comunicaţii din Hidroelectrica. Neumorni a activat timp de peste 20 de ani în planificarea, dezvoltarea, implementarea şi operarea de medii complexe IT, în susţinerea de obiective de creştere organizaţională şi utilizare optimală a resurselor, cu accent pe soluţii de business de tip ERP (Enterprise Resource Planning).
Antonia Colibăşanu este un analist geopolitic cu experiență, care se concentrează pe analiza strategică a informațiilor competitive. Ea s-a alăturat recent echipei Geopolitical Futures (Perspective Geopolitice) ca analist principal, după ce a lucrat mai mult de 10 ani la agenția de analiză globală Stratfor, în diferite funcții, inclusiv partener pentru Europa și vicepreședinte al departamentului de marketing internațional. Ea lucrează în strânsă legătură cu cei mai vânduți autori, George Friedman și Robert D. Kaplan, și lucrează în calitate de consilier onorific al Ministrului Energiei din România. Dr. Colibăşanu este, de asemenea, lector la Academia Română de Informații Naționale și la Universitatea din București. Deține un doctorat în afaceri și economie internațională de la Academia de Studii Economice. De asemenea, deține o diplomă de master în managementul proiectelor internaționale. Este absolventă a Institutului Internațional pentru Politici și Economie de la Universitatea din Georgetown.
Ana Otilia Nuțu este analist de politici publice în energie şi infrastructură, companii publice, autorităţi de reglementare. Lucrează în proiecte de consultanţă pentru Banca Mondială privind reforma administraţiei publice. Oferă consultanţă în mediul privat privind cadrul de politici publice şi reglementări în domeniul energiei pentru investitori privaţi. A făcut analize privind funcţionarea programelor europene în sectoarele de energie şi transporturi. Otilia este membru fondator la EFOR şi se ocupă de proiectele în domeniul energiei: organizează dezbateri la Bucureşti şi local privind liberalizarea pieţei de energie şi corupţia din sector, monitorizează calitatea reglementărilor şi guvernanţa reglementatorilor, precum şi cea a companiilor de stat. Apare frecvent în presă cu analize şi comentarii privind sectorul energiei şi infrastructurii. Coordonează proiectele EFOR de bună guvernare în energie care acoperă mai multe țări (România, Moldova, Ucraina, Belarus, Ungaria, Georgia). Este în prezent membru al Steering Committee al Eastern Partnership Civil Society Forum și coordonator UE al grupului energie-mediu. Otilia a absolvit Facultatea de Finanţe-Bănci la ASE (Bucureşti) şi are un Master în Politici Publice la CEU, Budapesta.
Sorin Ioniță este expert în reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale; consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani; fost reprezentant al României în Comitetul Economic şi Social European (EESC), secţiunile Transport-Energie şi Mediu-Agricultură; lector asociat al Maastrict School of Management (MSM). A terminat Institutul Politehnic Bucureşti (IPB); Master la Central European University (CEU), Budapesta; a fost Fulbright fellow la Georgetown University, Washington DC.
Valentina Ivan este Director Politică Energetică de Investiții pentru EnerCap, evaluează planurile de investiții ale fondului cu privire la impactul riscurilor de reglementare și politice relevante pentru politica energetică din mai multe state membre UE. Analist de politici publice în sectorul energiei, Valentina este implicată în realizarea de studii de impact pentru Comisia Europeană, reglementatorul din sectorul energiei, institute de cercetare, think-tankuri. A absolvit un Master în Politici Publice Comparate de la Universitatea din Edinburgh și este doctor în economie.
Ioana Gheorghiade conduce divizia Project Finance din cadrul BCR, coordoneaza direcţia esenţială de activitate a băncii. A absolvit Academia de Studii Economice, este membru CFA Institute şi are un EMBA la Asebuss. Ioana Gheorghiade şi-a inceput cariera la ABN Amro Securities, la BRD, apoi la HVB Bank România şi ulterior la HVB Tiriac. În anul 2007, urma sa devina bancherul principal la biroul BERD din România.
Teodora Vasâlca-Cimpoi, absolventă a Facultății de Litere, este un jurnalist cu o experiență de 12 ani în presa economică, specializarea principală fiind în sectorul energetic. A urmat un program de training la Reuters, dar și un curs avansat în domeniu pentru jurnaliști organizat de Energy Policy Group. De-a lungul carierei, a lucrat la agenția de presă Mediafax, dar și pentru publicații precum „Adevărul”, „Evenimentul zilei” sau „România liberă”.
Ștefan Frangulea a absolvit în anul 2000, ca şef de promoţie, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE Bucureşti. Bursier Erasmus în Franţa, Master în pieţe financiare şi valutare (ASE), ștefan Frangulea a absolvit şi două MBA-uri – unul la International Executive Development Centre, Slovenia, 2006, şi altul la Vienna University of Economics and Business Administration, Austria, 2008. În perioada 2000-2002, a lucrat la Citibank România iar în perioada 2002-2004 în cadrul Raiffeisen Bank. Între 2004 şi 2007 a ocupat pozitia de şef Departament Sector Public din cadrul Direcţiei Clienţi Mari şi Finanţări Structurale a HVB Tiriac Bank SA. Din 2007 până în 2008 a ocupat pozitia de vicepreşedinte la General Electric, International Romanian Branch, pentru ca din 2008 până în 2011 să coordoneze trezoreria Garanti Group România. Din 2011 până în 2013 a fost şeful Departamentului Sector Public – Reţea Corporate la BCR, iar din 2013 până în prezent Director la Direcţia Managementul Vânzărilor la BCR Pensii.
Daniel Farmache a fost director de cabinet al ministrului muncii, după ce în prealabil fusese consilier al ministrului și consilier în cadrul cancelariei prim-ministrului, pe portofoliul economic. A absolvit cu first class honours în finanțe și bănci Universitatea din Reading (ICMA Centre), este licențiat și în drept și a absolvit toate examenele certificării CFA (Chartered Financial Analyst). A lucrat în investment banking (M&A) şi corporate banking la Londra şi la Bucureşti, în cadrul Citigroup, acoperind Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, şi cu precădere sectorul public şi marile companii din România. Are experienţă în privatizări, IPO-uri, fuziuni şi achiziţii, emisiuni de obligaţiuni şi împrumuturi sindicalizate, dar şi în credit risk şi sales & trading. În prezent, îşi urmează MBA-ul la London Business School, în cadrul căruia a petrecut şi un semestru la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Gabriel Dumitrașcu a ocupat funcția de director general din cadrul Ministerului Energiei, coordonând listările la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ale companiilor energetice Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG) şi Electrica (EL), aceasta din urmă realizând cea mai mare ofertă publică de acţiuni din România. A absolvit Universitatea Politehnică București, având expertiză profesională în inginerie și managementul sistemelor industriale.
George Butunoiu este expert în recrutare, fiind printre printre primii români care au înființat o afacere de recrutare încă din 1992. S-a alăturat Ward Howell Euroselect în 1996 ca managing partner al biroului Ward Howell România, o afacere pe care a cumpărat-o în 2003. Apoi a devenit managing partner al Alexander Hughes România. În 2006, și-a creat propria companie, George Butunoiu ltd. După terminarea studiilor, George Butunoiu a activat o scurtă perioadă în calitate de cercetător în fizica nucleară. După 1990, a înființat mai multe companii, dintre care una devenind lider de piață în software-ul de afaceri. Din 1992, Butunoiu lucrează exclusiv în căutarea de executivi și consultanță în domeniul resurselor umane. George deține o diplomă în fizică de la Universitatea din București, o diplomă de master în administrarea afacerilor de la Academia de Studii Economice și un Master în Managementul Resurselor Umane de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.
Magdalena-Andreea Străchinescu-Olteanu colaborează cu Comisia Europeană în cadrul Direcției Generale Energie ca șef de unitate pentru noile tehnologii energetice, fiind responsabilă pentru dezvoltarea politicii și acțiunilor privind cercetarea și inovația în domeniul energiei non-nucleare. A studiat ingineria mecanică și administrarea afacerilor în București, România și are un Master of Science în Economie Internațională de la HEC Montreal, Canada. Înainte de a se alătura Comisiei Europene, a lucrat pentru administrația publică din România și Canada, în domeniul politicilor și acțiunilor de dezvoltare economică și de comerț internațional.
Bogdan Deleanu, director Europuls, a lucrat între 2008 şi 2016 la Parlamentul European, de unde a luat o pauză în 2011 pentru a merge în calitate de coordonator electoral în Misiunea de Stabilizare a ONU din Haiti (MINUSTAH). A studiat la Facultatea de știinţe Politice, secţia engleză, din cadrul Universităţii Bucureşti şi la Institutul de Studii Europene al Université Libre de Bruxelles. Este specializat în afaceri externe, securitate şi apărare, cu un interes particular în lupta împotriva terorismului şi atacurilor informatice.
Gabriel Trăistaru a studiat la Facultatea de știinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti, unde ulterior a urmat un program de master în Studii Europene, specializându-se pe Politica Energetică a Uniunii Europene. Are o experienţă de peste patru ani în presa scrisă şi radio, iar în prezent lucrează în cadrul unei companii internaţionale din domeniul energiei.
Maria Suman deține poziția de EU Affairs Officer pentru politică comercială și comunicare în cadrul unei Asociații europene în Bruxelles. Printre experiența de lucru anterioară se numără un stagiu de practică în cadrul Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, între 2010 şi 2011 a realizat două stagii în cadrul Parlamentului European la Bruxelles, fiind implicată în programele de lucru ale Comisiilor de Cultură, Mediu și Agricultură, iar înainte de poziția actuală a reprezentat Asociația europeană a operatorilor de energie, deținând poziția de Manager de Comunicare. Absolventă de Master în Științe Politice și Afaceri Europene de la Université Libre de Bruxelles, și cu o diplomă de licență în Științe Politice din cadrul aceleiași universități, Maria Suman a urmat și cursurile Academiei Europene de Diplomație din Varșovia, specializarea Organizațiilor Internaționale.