Mentoring Project

Marius Stoian s-a născut la 3 septembrie 1970, la București. Este publicist, scriitor, licenţiat în jurnalism și știinţele comunicării (1996). În prezent, și-a extins preocupările și studiile în domeniul relaţiilor internaţionale, cu precădere pe zona organismelor informale: este consilier personal al președintelui World Policy Conference, membru al Chatham House, Londra, colaborator al Institutului Aspen România, membru fondator al Clubului România. În 2011 și 2013 a fost introdus de prestigioasa revistă Foreign Policy în „Top 100 de nume românești care pot mișca lucruri cu puterea ideilor sau exemplului”. Lucrări publicate: Energia. Concepte și instrumente operaționale (coordonator, 2018), 100 de fețe ale inovației (coordonator, 2016), România noului val (coodonator, 2015) și Romania’s New Wave (ed. în limba engleză, 2015), Șapte teme fundamentale pentru România (coordonator, 2014), Proiectul România. Gânduri, idei, însemnări, II (2013), Proiectul România, I (2012), 8215 (2010) – Premiul pentru debut al Asociaţiei Scriitorilor din București (2011).

Sebastian Burduja este Managing Partner al companiei RISE Consortium, o platformă globală de investiții dedicată dezvoltării României. Este expert în dezvoltare urbană, fonduri europene si investitii publice. Din 2012 până în 2016, a ocupat funcția de specialist în Dezvoltare Regională pentru Banca Mondială din Washington D.C., cu accent pe regiunea Europa și Asia Centrală. Anterior, a lucrat pentru Dalberg Global Development Advisors, o firmă de consultanță strategică specializată în soluții globale de dezvoltare, Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite, McKinsey & Co, și National Endowment for Democracy. Este președinte PACT pentru România și co-fondator al Fundației CAESAR și al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS). Deține un MBA de la Harvard Business School, o diplomă de master în politici publice de la Harvard Kennedy School și o diplomă de licență în politici comparate de la Universitatea Stanford.

Ana Maria Mihăescu a condus în ultimii 20 de ani misiunea Corporaţiei Financiare Internaţionale din România (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale. În perioada 2011 – 2016, ea a avut rol decizional în ceea ce privește proiectele IFC din mai multe ţări europene. Între 1997 și 2011 a fost manager de program și șef al Misiunii IFC în România și Moldova. Anterior a ocupat funcţii de top management în sectorul bancar. În prezent este membru independent în Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank și membru independent în Consiliul de Administraţie al companiei de servicii medicale private MedLife.

Sergiu Manea este Președinte Executiv, Președinte al Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), având specializare în Risc și Derivative, Citibank, Londra /Istanbul. Deține diplomă de Master în Ştiinţe Financiare, Academia de Studii Economice, București și licență cu specializare în „Pieţe valutare și derivative”, la Academia de Studii Economice, București. Are o bogată experiență în sistemul bancar, atât din România cât și din Austria sau Marea Britanie.

Mihai Aniței este manager general al Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de fertilizanți din România. Are o bogată experiență managerială în companii din domeniul industrial. A contribuit la dezvoltarea unor linii de business, care, aparent, aveau șanse mici de creștere în raport cu o concurență tot mai puternică la nivel mondial. În ultimii ani, a gestionat proiecte de investiții importante în urma cărora platforme industriale cu tradiție în România sunt acum în producție, contribuind la creșterea economiei locale. În plan internaţional, Mihai Aniţei este președinte al Comitetului de Agricultură al Fertilizers Europe, cea mai importantă asociaţie care reunește producătorii de îngrășăminte pentru agricultură din Europa. Activitatea desfășurată în companii mari a presupus gestionarea unor situații dificile, generate de diferite contexte economice, cu un accent deosebit pe asigurarea resurselor energetice necesare desfășurării activității în industrie, motiv pentru care a fost cooptat în structuri de decizie, consilii de administraţie, în diferite companii cu capital de stat. Mihai Aniței este absolvent al cursurilor de Managementul Afacerilor, este recunoscut ca un lider cu spirit antreprenorial, cu capacitate de relaţionare interumană, adaptabilitate la sarcini de lucru schimbătoare.

Prof.dr.ing. Ioan Călin Roșca este Decanul Facultății de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, din 2012. A absolvit programul de studii Tehnologia Construcțiilor de Mașini, în anul 1986, din cadrul Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini (actualmente Inginerie Tehnologică și Management Industrial), Universitatea „Transilvania” din Brașov. În anul 1998 a obținut titlul științific de doctor inginer, în domeniul știinţe inginerești, cu teza intitulată „Optimizarea concentratorilor mecanici de ultrasunete” iar în anul 2015 a obținut abilitarea în domeniul Inginerie mecanică. Din anul 1989 până în prezent a ocupat toate pozițiile profesionale, de la asistent la profesor. În perioada 2007-2012 a fost prodecan al Facultății de Inginerie mecanică. A publicat în calitate de autor și coautor 8 cărţi de specialitate apărute în edituri recunoscute CNCSIS. Dintre acestea la 4 este unic autor. Este membru al: Society of Automotive Engineers of USA (SAE), Societății Române de Mecanică Aplicată și Societății Române de Acustică.

Clara Volintiru este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Relații Economice Internaționale (REI), al Academiei de Studii Economice din București (ASE). A absolvit studiile doctorale de la London School of Economics and Political Science (LSE) și a fost implicată în numeroase proiecte de cercetare internaționale în domeniul științelor comportamentale, buna guvernanță și economia informală. A fost consultant pentru organizații internaționale precum Banca Mondială, Comisia Europeană, Eurofound, Comitetul Regiunilor sau think tank-ul britanic PRIAD. Cele mai recente publicații ale sale au apărut la Oxford University Press sau în jurnale de specialitate precum European Political Science Review, Eastern European Politics sau Research & Politics. În spațiul public, comunică pe platforme online precum Forbes, EUROPP, Global Observatory, Emerging Europe sau Huffington Post.

Doina Moșneag a activat în ultimii 11 ani atât în mediul guvernamental, în cadrul Ministerului Integrării Europene și în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, cât și în cel non-guvernamental, specializându-se în problematica fondurilor europene și a politicilor în domeniul transporturilor. A participat în perioada 2010 – 2012 la programul de reformă în domeniul infrastructurii de transport inclus în programul de asistență financiară cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială. Este absolventă de Științe Politice la SNSPA. Din 2015 participă la programele Freedom House România ca expert pe teme europene.

Victor Matei a fost consilier al ministrului Transpoturilor în perioada 2014-2015. A absolvit Institutul Politehnic din București (1988), studii postuniversitare la Colegiul Național de Apărare (2004), și doctoratul în științe militare la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, (2008). Cadru didactic asociat la Academia Tehnică Militară și Universitatea din București (Masterul de Studii de Securitate și Analiza Informațiilor). A mai publicat: Tranzacțiile internaţionale ale României în contextul aderării la Uniunea Europeană (2006), Aranjamente de contrapartidă în relațiile internaționale (2007), Infrastructura strategică a securității naționale – o perspectivă socio-organizațională (2009).

Bogdan Gavrilă (21 august 1982 – 2 februarie 2018). Antreprenor social, voluntar al Centrului de Resurse pentru Societatea Civilă. Între 2005 și 2010, a lansat mai multe startup-uri, în domenii precum resurse umane, publicitate online și jurnalism online; facilitator al platformei Romanian Energy Forum. Alumnus al programului International Visitor Leadership Program (IVLP), derulat de US Department of State. Începând cu anul 2010, a desfășurat activitatea de liaison și secretar al Clubului România. A fost unul dintre coordonatorii volumelor România Noului Val (2015) și România transatlantică (2016) și unul dintre inițiatorii proiectului Caiete Documentare/Club România.

Daniela Nemoianu, cu o experiență de 23 de ani în consultanță în afaceri și management în cadrul Big4 în România și Europa Centrală și de Est, a participat la sute de tranzacții și proiecte de o mare anvergură, care au inclus investiții strategice, mari privatizări și proiecte guvernamentale. Are o experiență remarcabilă în managementul riscului, finanțe corporative, consultanță juridică și fiscală, fiind un consultant specializat în servicii financiare, infrastructură, sector public și energie. Daniela a fost președinte al Camerei de Comerț Americane (2015/2016), este membru al Consiliului Director AmCham din 2012 și copreședinte al Consiliului Consultativ de Securitate SUA în România din 2015. Daniela Nemoianu predă, ca profesor asociat, la Programul de Master în Drept Fiscal al Facultății de Drept, Universitatea București, și este implicată în proiecte comunitare, în special cele dedicate dezvoltării mediului de afaceri, statului de drept și luptei împotriva corupției, sprijinirii educației și protecției mediului. Este membru independent al Comisiei Prezidențiale desemnate să inițieze Proiectul de Țară.

Marcel Ionescu-Heroiu lucrează ca Expert Senior Dezvoltare Urbană în biroul Băncii Mondiale din București, România. Marcel deține o diplomă de licenţă în economie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România și un doctorat în dezvoltare regională de la Universitatea Cornell, Ithaca, New York, Statele Unite ale Americii. Printre domeniile-cheie în care a lucrat Marcel se enumeră: politici de dezvoltare urbană și regională și competitivitate; gestionarea programelor operaționale UE; prioritizarea proiectelor; guvernare locală și regională; dezvoltare durabilă și schimbări climatice; reamenajarea zonelor industriale dezafectate. Marcel a contribuit la sau a condus proiecte în România, Polonia, Turcia, SUA, Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, India, Georgia, Azerbaidjan și Croația.

Robert Dobre este doctor în Științe din 2009, al Universității din București, conferențiar universitar la Facultatea de Geografie, UB. Din anul 2014 este consilier în Ministerul Transporturilor, unde coordonează Master Planului General de Transport al României. Din octombrie 2016 până în martie 2017 a fost președinte cu rang de secretar de stat al Autorității pentru Reformă Feroviară. A elaborat șase cărți, opt articole cotate ISI, 20 articole BDI și a participat la peste 80 de congrese și conferințe în țara și străinătate. A introdus în literatura de specialitate noi tehnici de analiză (analiza geomorfotehnică).

Mădălina Teodor este asistent universitar doctor la Facultatea de Geografie, Universitatea din București și expert în cadrul Ministerului Transporturilor, Biroul Implementare Master Plan. Preocupările științifice vizează relaționarea dinamicii reliefului în raport cu amenajarea teritoriului. Totodată, identifică soluții pentru amplasamente sustenabile și are în vedere gestionarea proceselor geomorfologice care afectează sau ar putea afecta activitățile antropice. Are bogată experienţă de analiză spațială în GIS, creare și manipulare a bazelor de date geospațiale.

Alexandru Coita a ocupat funcția de secretar de stat (tehnocrat) în Ministerul Transporturilor, capacitate din care a coordonat demararea procesului de elaborare a Master Planului General de Transport al României (MPGTR). Este analist, comentator și strateg pentru mai multe rețele mass-media din România și spațiul internațional, coordonând platforma de analiză politică Real Politics. Deține un titlu de doctor în relații internaționale și o diplomă de master în economie internațională obținută la Universitatea Johns Hopkins, Washington, D.C.

Dan Mihai Costescu a fost ministru al Transportului și este absolvent al Universității Politehnice din București în anul 1993, specializarea Material Rulant de Cale Ferată. A condus de asemenea Compania Națională de Cai Ferate CFR SA. A mai reprezentant Căile Ferate Române în Comitetul Director pentru Cercetare Aplicată și Elaborare a Normelor Feroviare Internaționale, din cadrul European Railway Research Institute – ERRI (din Olanda), Organismul de Cercetare al UIC. Are o vastă activitate de peste 20 de ani în management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere și implementare de proiecte, consultanţă feroviară, cercetare și academic.

Antonel Tănase este președintele Comisiei Naționale de Transport a PNL. Este licențiat în Finanțe Bănci și Contabilitate, are o diplomă de master în cadrul Facultății de Istorie și este doctor în Economie. Ca experiență profesională se poate menționa: contabil – toate treptele profesionale (expert contabil – expert evaluator contabil ), a deținut funcția de expert contabil în cadrul mai multor organizații și asociații printre care Asociația Brokerilor sau CCIMB. Începând cu anul 2012, a deținut funcția de Expert Evaluator de Întreprinderi; Este membru ANEVAR, funcția de expert contabil; Director General la Cont Consulting&Services SRL.

Alexandru Hernest este absolvent al Facultății de Cibernetică Economică din cadrul ASE București și al Facultății de Construcții Civile din cadrul UTCB (studii realizate în paralel). A decis să continue procesul de învățare aplicând la un program de dublă diplomă de trei ani în Paris, la una dintre cele mai renumite Grandes Ecoles: Ecole des Ponts ParisTech. După acest program de perfecționare, în timpul căruia a urmat și cursurile unui program de MBA dedicat absolvenților ingineri, a luat decizia de a se întoarce în România și de a-și pune la dispoziţie expertiza câștigată peste hotare în folosul țării natale. Este membru al Fundației CAESAR din 2015, în cadrul căreia a participat la diverse programe de stimulare a implicării civice, prin propunerea diverselor proiecte și soluții în domeniile de expertiză identificate. În viața profesională, Alexandru este inginer de sistem la Microsoft, ocupând totodată și un rol de coordonator al unui proiect care are ca scop promovarea și accelerarea în carieră a tinerilor cu potențial din companie.

Mihai Frumosu este absolvent al Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnice București, are o diplomă de doctor în strategie de dezvoltare, o diplomă MBA, iar în prezent studiază la distanţă un masterat în drept comercial. Formarea profesională practică a fost fundamentată în Marea Britanie, urmată de proiecte de dezvoltare a sistemelor feroviare din Europa, Rusia, Asia Centrala și Africa în cea mai mare parte a celor 30 de ani de activitate. Din 2014, activează ca Expert Senior în Transporturi al Băncii Europene de Investiții, în principal pentru sectorul feroviar din România. A avut o contribuție considerabila la înființarea și operaționalizarea Autorității pentru Reformă Feroviară, dar și la îndeplinirea altor condiționalități impuse de Uniunea Europeana în vederea finanțării investițiilor în domeniul feroviar. În prezent, sprijină CFR SA, Autoritatea pentru Reformă Feroviară și Metrorex în dezvoltarea capacității de implementare a proiectelor de investiții din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014–2020.

Alexandra Violeta Simionescu (Tudorică) este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale Management a Academiei de Studii Economice din București, tema de cercetare fiind managementul proiectelor de infrastructură. Este dublu-licențiată în economie (Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice din București) și inginerie (Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, Universitatea Tehnică de Construcții București) și a absolvit în anul 2014, cu distincția „Cum Laude”, programul de masterat „Construction Management and Engineering” la Eindhoven University of Technology, Olanda. Ca stagiar al Comisiei Europene, Direcția Generală Mobilitate și Transporturi (DG MOVE), a contribuit la dezvoltarea politicii de transport TEN-T – secțiunile feroviare transfrontaliere. Din anul 2016 s-a alăturat colectivului Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” S.A. – Direcția Dezvoltare, structură înființată pe baza unui acord de finanțare de la Comisia Europeană în scopul consolidării capacității administrative a CFR.

Adrian Savu este antreprenor și proprietarul unui grup de companii cu sediul în Norvegia și sucursale în Suedia și România. Domeniul său actual de activitate este dezvoltarea tehnologică în domeniul transporturilor, gestionarea durabilă a silviculturii și dezvoltarea imobiliară în Europa de Nord și de Est. A lucrat anterior în consultanță internațională în mai multe domenii: fuziuni și achiziții, extinderea pieței, finanțarea din fonduri publice și private, dezvoltarea și implementarea proiectelor. A fost partener al grupului financiar M27, deschizând biroul din Timișoara în 2008. A construit o bază solidă pentru dezvoltarea afacerilor și cooperarea comercială între România și Norvegia.

Mihaela Popa, inginer în transporturi din 1983, este cadru didactic din 1993 în cadrul Departamentului „Transporturi, trafic și logistică”, de la Facultatea Transporturi, Universitatea POLITEHNICA din București. Din 2009 este profesor universitar în domeniul „ingineria transporturilor”, iar în perioada 2008-2016 a fost prodecan la Facultatea Transporturi. În prezent este director administrativ al Centrului de Cercetare, Proiectare și Consulting în Transporturi din UPB. Este titular al disciplinelor „Trafic în rețele cu acces reglementat”, „Economia transporturilor” și „Management strategic în transporturi” de la programe de licență și masterat. A coordonat participarea UPB la mai multe proiecte de cercetare, dezvoltare, inovare obținute prin competiții la nivel național și internațional. Este autor/coautor a 15 cărți, capitole în cărți, manuale și aplicații pentru studenți și a peste 70 de articole și comunicări științifice publicate în edituri din țară și din străinătate.

Bogdan Chirițoiu este președinte al Consiliul Concurenței. A deținut funcția de consilier de stat în Administrația Prezidențială: la Departamentul de Politici Economice și Sociale (2005 - 2008) și la Departamentul de planificare și Analiză Politică (2008 - 2009). A urmat studii la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Carol Davila din București (1989–1995), apoi un masterat în științe politice la Central European University din Budapesta (1996–1997) și un masterat în studii europene la London School of Economics and Political Science – LSE (1997–1998). În anul 2000, a obținut titlul științific de doctor în economie, specialitatea relații internaționale, la Academia de Studii Economice, cu teza de doctorat „Asigurările sociale de sănătate în statele Europei Centrale și de Est”.

Vlad Dan Roman este inspector în cadrul Consiliului Concurenţei, aria sa de practică referindu-se la prevenirea și combaterea cartelurilor. Înainte de a se alătura autorităţii, Vlad a lucrat pentru o scurtă perioadă la Comisia Europeană unde a continuat demersul său de specializare în dreptul Uniunii Europene; experienţa profesională vine în completarea studiilor sale universitare (Universităţile Lund și Malmö) și a preocupărilor academice, concretizate prin publicaţii în jurnale de specialitate.

Gheorghe Caraiani este absolvent al Academiei de Studii Economice din București, promoția 1970. Doctor în Economie la Academia Română, Institutul de Cercetări Economice (1996). Din activitatea profesională: economist la ICE ROMEXPORT-IMPORT; expert-instructor la Ministerul Comerțului Exterior și Cooperării Economice Internaționale – Centrul de Perfecționare a Cadrelor din Sistemul de Comerț Exterior, șef birou, apoi șef serviciu la ICE CONFEX; consilier pe probleme de transport și vamă la două societăți comerciale mixte cu capital româno-austriac și româno-italian. În paralel, a desfășurat o activitate didactică bogată: profesor asociat la Academia de Studii Economice din București – Catedra de Relații Economice Internaționale, din anul 1972; Școala Postliceală de Comerț Exterior; lector, conferențiar și apoi profesor universitar (din 2001) la Universitatea Româno-Americană (București), la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” (Pitești, Râmnicu Vâlcea și Brăila), Universitatea „Dimitrie Cantemir” (București), Universitatea „Gheorghe Cristea” (București), Universitatea din Oradea – Facultatea de Științe Economice. Este autor și coautor al peste 50 de cărți.

Lucian Bode este președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților. Originar din Județul Sălaj, este de profesie inginer. A absolvit un program de master în cadrul UBB, precum și alte cursuri în domeniul relațiilor internaționale și al administrației publice. Experiență de aproape 18 de ani în administrația publică (ocupând funcții precum consilier local, consilier județean, deputat și ministru al Economiei). Experiență de aproape 20 ani în politica locală, județeană și la nivel național.

Șef lucrări dr.ing. Stelian Țârulescu a absolvit programul de studii Autovehicule Rutiere din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Universitatea „Transilvania” din Brașov. În anul 2009 a obținut titlul științific de doctor inginer, în domeniul știinţe inginerești, cu teza intitulată „Studii și cercetări privind influenţa traficului rutier urban asupra emisiilor poluante”. Din anul 2009 până în prezent, este șef de lucrări în cadrul Departamentului de Autovehicule și Transporturi de la Facultatea de Inginerie Mecanică. A publicat în calitate de autor și coautor patru cărţi de specialitate. A fost director/responsabil la șapte contracte de cercetare. Este membru al Society of Automotive Engineers of USA (SAE) și al SIAR – Societatea Inginerilor de Automobile din România.

Asistent dr.ing. Radu Țârulescu a absolvit programul de studii Mecatronică, din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Universitatea „Transilvania” din Brașov. În anul 2014 a obținut titlul științific de doctor inginer, în domeniul știinţe inginerești, cu teza intitulată „Contribuţii privind optimizarea configuraţiei senzorilor utilizaţi la roboţii mobili”. Din anul 2016 până în prezent este asistent în cadrul Departamentului de Autovehicule și Transporturi de la Facultatea de Inginerie Mecanică. În prezent, este titularul cursurilor de Protecția și ingineria mediului și Instalații de control și comanda circulației (la ciclul de licenţă), precum și al cursurilor: „Impactul traficului rutier asupra mediului” și „Tehnici de comercializare a autovehiculelor și echipamentelor” (la programul de studii de master). A publicat, în calitate de autor și coautor, în opt manuale suport pentru activităţi didactice de curs și aplicaţii publicate în edituri de prestigiu sau în Reprografia Universității Transilvania din Brașov. Este membru al Society of Automotive Engineers of USA (SAE) și membru al SIAR – Societatea Inginerilor de Automobile din România.

Alin Iliescu este un expert în domeniul comunicării și public affairs, cu o bună înţelegere a dinamicii spaţiului public. Semnează periodic articole pentru câteva dintre cele mai prestigioase publicaţii din România (Republica, ziare.com, Wall-Street. ro), fiind preocupat de tematici precum: democratizare, politici europene, transparenţă decizională sau sisteme electorale. În prezent, ocupă funcţia de director executiv al platformei civice și politice PACT pentru România, pentru care a lucrat anterior ca director de comunicare și secretar de presă. În trecut, a fost editor pentru mai multe platforme de știri și a activat în domeniul consultanţei în comunicare (politică sau business), colaborând inclusiv cu clienți corporate, atât locali, cât și internaționali și coordonând organizarea a numeroase evenimente publice. Totodată, este partener în cadrul companiei RISE Consortium, o platformă globală de investiţii care își propune dezvoltarea României. Este absolvent al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și are un masterat în comunicare politică și marketing electoral. Este certificat ca trainer, trainer of trainers și consilier de orientare în carieră, fiind totodată un susținător activ al implicării civice.

Grațian Mihăilescu este fondatorul UrbanizeHub, o platformă colaborativă care reprezintă viitorul orașelor. UrbanizeHub este o comunitate, sunt oameni pasionați și implicați, cu un anumit nivel de expertiză în mai multe domenii, oameni care vor să schimbe faţa orașelor într-un mod SMART și sustenabil. UrbanizeHub este și o platformă de comunicare și diseminare a informațiilor legate de orașe, de evoluția lor, de dezvoltare, de exemple de bune practici, de soluții și idei. UrbanizeHub este un lucru foarte complex, pus într-o variantă ușoară și cu o abordare prietenească (www.urbanizehub.com, www.urbanizehub.ro)

Denis Kurunczi este specialist și consultant pe o arie largă de domenii ca e-guvernare, sisteme inteligente, drept și tehnologie. Denis este adeptul abordărilor multidisciplinare și holistice care să conducă la soluții cu elemente strategice integrate. Absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, are experiență profesională în mediul guvernamental, mediul privat și în organizații nonguvernamentale; exponent al unor idei vizionare, crede în abilitatea oamenilor de a construi viitorul pe care îl voiesc.

Alin Luchian este absolvent al Masterului de Securitate Internațională în cadrul SciencesPo Paris, unde s-a specializat în Analiză de Risc și Regiunea Asiei Centrale și de Sud, cu un interes special pentru studiul impactului noilor tehnologii în zona de crimă organizată și terorism. Anterior, Alin a studiat la Facultatea de Relații Economice Internaționale în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Alin a lucrat în cadrul unei firme de consultanță din Paris, unde a participat la elaborarea strategiilor de digitalizare în sectorul de transport public din regiunea Île-de-France. În acest moment, el lucrează la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Claudiu Crețu este expert în control intern și bună guvernanță în administrația publică, etică, comunicare și negociere, infrastructură critică și managementul schimbării. În prezent, este implicat în optimizarea și continuitatea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică în condiții de siguranță și eficiență energetică. Coordonează procesul de reorganizare și restructurare la Electrocentrale București S.A., cel mai mare producător de energie termică din România. Anterior, a făcut parte din managementul RADET, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică din București. Deține o diplomă de Executive MBA ca urmare a participării la cursurile Programului de MBA Româno-Francez INDE-CNAM.

Ing. Anca Bârlădeanu este Director Tehnic, Direcţia Cercetare, Dezvoltare, Inovare din cadrul Institutului de Cercetări în Transporturi (INCERTRANS). Activitate în cadrul direcţiei: cercetarea în domeniul transporturilor; cercetarea-proiectareaconsultanţa în transporturi rutiere, feroviare, aeriene, maritime, fluviale și intermodale; proiectarea infrastructurii rutiere; studii de trafic și circulație; studii de impact și bilanțul mediului.

Codrin Scutaru s-a alăturat echipei McGuireWoods România în iulie 2015 și a devenit director adjunct al biroului din București în februarie 2018. În calitate de fost secretar de stat în Ministerul Muncii, Codrin este un profesionist cu experiență în domeniul afacerilor publice, care are o înțelegere profundă a domeniului de politici sociale, politica internă și afacerilor europene, precum și abilități excelente de comunicare. Codrin a consiliat un număr de clienți din diverse industrii cu privire la strategiile de afaceri publice, comunicare corporativă și de criză, precum și în evaluarea riscurilor politice și de afaceri. Înainte de a se alătura lui McGuireWoods, Codrin a lucrat în Guvernul României timp de aproape opt ani ca secretar de stat în Ministerul Muncii, precum și consilier pentru afaceri europene în cadrul aceluiași minister, consilier pentru politică socială la cabinetul prim-ministrului și consilier al secretarului de stat pentru educație. De asemenea, Codrin a colaborat îndeaproape cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, acționând ca reprezentant oficial al României la diferite întâlniri oficiale.

Marilena Matei (născută în 1972) este directorul editorial al revistelor „Tranzit” și „Tranzit Logistica”. Marilena Matei a studiat la Universitatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din București și a absolvit anul 1995. În timpul facultății Marilena a lucrat ca editor de știri la Radio Total înainte de a deveni editor de știri la Auto-piaţa, un ziar săptămânal editat de Presse Motor în Romania, revista pentru piața auto. 1996 a fost numită redactor-șef al revistei „Cargo Romania”, prima revistă de transport înființată în România în 1996. În 2001 a fondat revistele „Tranzit și Logistica”, care se concentrează în toate domeniile logisticii tehnice.

Frantz Daniel Fistung este cercetător științific în cadrul Centrului de Economie a Industriei și Serviciilor (CEIS), al Academiei Române. Licențiat în inginerie, domeniul Transporturilor (IPB, Fac Transporturi, 1986). Din anul 2001, este doctor în economie, în specializarea economie națională. Coordonator al colectivului de cercetare din domeniul Economiei Transporturilor și membru în Consiliul Științific al CEIS, din anul 1999. Autor al peste trei sute de articole, studii și cărți, publicate atât în România cât și în străinătate. Coordonator și evaluator de proiecte de cercetare științifică, în domeniul economiei transporturilor, la nivelurile național și internațional.

Alina Burlacu este în prezent specialist în siguranță rutieră în cadrul Băncii Mondiale pentru regiunea Asia de Sud-Est și Pacific, stabilită în Singapore. Alina este absolventă a facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, doctor în inginerie civilă – tema siguranța circulației rutiere –, cât și trainer acreditat pentru Auditori de Siguranță Rutieră. Experiența sa profesională este vastă, variind de la mediul academic ca asistent universitar, la firme tehnice de specialitate în proiectarea de infrastructură de transport, consultant în transporturi și siguranță rutieră, până la consilier personal al prim-ministrului României în 2016.

Cristian Călin este doctor în știinţe Inginerești, disciplina „Drumuri – Siguranţa Circulaţiei’’, la Universitatea Tehnică de Construcţii București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri. A coordonat Proiectul PHARE „Sistemul de supraveghere video a traficului rutier și constatare a încălcării normelor legale pe DN 1, sectorul București-Ploiești-Azuga”, derulat în perioada 2004-2006, în valoare de 2,823 mil. Euro, al cărui beneficiar a fost Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţia Rutieră. Este absolventul a numeroase cursuri cu specializare în siguranță rutieră. Este președinte al Societății Române a Auditorilor de Siguranță Rutieră, membru al Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA) etc. În perioada 1994-2012, a coordonat proiecte ITS, creșterea siguranţei rutiere la nivelul Poliţiei Române, iar între 1984-1994, a fost ofiţer inginer-proiectant la Centrul de Cercetare și Proiectare Tehnică de Geniu și Căi Ferate, în cadrul Ministerul Apărării Naţionale.

Gino-Theodor Boșman a condus Direcția de Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, iar între 2006-2007 a fost director adjunct al aceleiași instituții. Între 2009 și 2016, a fost șef de serviciu, Serviciul regim permise de conducere și examinări, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Are expertiză în proiectele naționale cu fonduri europene.

Mihai Călinoiu (n. 13 aprilie 1961, București) a fost activ în Ministerul de Interne între anii 1992 și 2016, în cea mai mare parte în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţia Rutieră. A îndeplinit, printre altele, diferite sarcini cu atribuţii în sfera relaţiilor internaționale, fiind reprezentantul Poliţiei Rutiere în cadrul Grupului Operaţional al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere – TISPOL, în perioada 2003 – 2016, precum și colaborator din partea Poliţiei Rutiere din România în cadrul Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor – ETSC, între anii 2008 – 2016. Actualmente, colaborator al firmei Traffic Audit Consulting și consultant pe probleme de siguranţă rutieră în cadrul organizaţiei International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies.

Denis Tudor este masterand la Politehnica din Lausanne. Denis face parte din echipa lui Elon Musk – rLoop, cea care a testat pentru prima oară conceptul Hyperloop – un sistem de transport care poate revoluționa modul în care călătorim. Cei o sută de membri, din 14 ţări, nu s-au văzut în realitate nici măcar o dată. Totul s-a discutat online. Apoi, a urmat partea grea: să găsească bani pentru prototip. S-au gândit la crowdfunding. Adică să strângă bani pe internet. Așa au aflat de ei cei de la NASA.

Dragoș Roibu este antreprenor și inginer electric. În 2011, a început prima sa activitate antreprenorială în domeniul distribuției, concentrându-se pe componente electrice și echipamente de iluminat. Un an mai târziu, a înființat o companie în domeniul energiei regenerabile, care a proiectat și a construit mai mult de zece proiecte-cheie în România. El a lucrat intensiv cu investitorii străini din Europa de Vest și Orientul Mijlociu. Înainte de activitățile sale antreprenoriale, Dragoș a lucrat ca inginer electric și manager de proiect pentru cea mai mare companie de iluminat public din Europa de Est. El este, de asemenea, membru fondator al Fundației CAESAR, un think tank global de cercetare, educație și acțiune civică. Deține o diplomă de licență în inginerie electrică și un dublu masterat în inginerie electrică și economie.

Benoît Joly, inginer de reţele și sisteme informatice, și-a început cariera la Worldcom ca șef de produs de marketing. A ocupat mai multe posturi în domeniul marketingului la Thomson și Technicolor, apoi, în 2016, s-a angajat la Renault ca director de gamă comercială pentru vehiculul conectat.

George Tecușan este absolvent al Facultății de Inginerie Aerospațială, specializarea Construcții Aerospațiale și actual student masterand în cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine, specializarea Ingineria Sistemelor Industriale, ambele formări fiind în cadrul Universității Politehnica București. George este angajat în cadrul companiei Unison Engine Components Bucharest, parte din divizia de aviație a General Electric.

Florin-Eduard Grosaru este cetățean optimist al Cetății România. Este director și profesor universitar la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare – Centru NATO de educație și instruire, din Brașov, al Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Specializările multiple – științe militare și informații, științe juridice, comunicare și relații publice, management – i-au deschis și lărgit aria preocupărilor spre analize geopolitice conexe domeniului securității naționale și, în egală măsură, în ceea ce privește știința conducerii ca fundament al organizației, în general, și al organizației militare, în special. Cu o experiență de peste 25 de ani, este implicat atât la nivel individual, cât și la nivel instituțional, prin organizația pe care o conduce, în diverse proiecte și programe în domeniul educației și instruirii atât la nivel național, cât și la nivelul NATO și UE.

Liliana Filip este analist în domeniile relații internaționale și studii de securitate fiind fondatorul și președintele asociației Political Research Group, în cadrul căreia desfășoară proiecte internaționale de cercetare științifică și de consolidare a unei comunități știinţifice unitare la nivel naţional și internaţional. După parcurgerea unor cursuri de specializare la Școala NATO de la Oberammergau și în urma participării la programe de training pentru entități de educație și instruire din cadrul NATO, este expert NATO pentru managementul asigurării calității în educație. De asemenea, este consilier parlamentar la Comisia pentru apărare națională, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, Parlamentul României. În prezent, este doctorand la Școala Doctorală a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, București, unde, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ioan Mircea Pașcu, realizează o cercetare pe tema „Formele intervenționismului după 9/11”.

Victor Giosan este absolvent al Facultății de Planificare și Cibernetică Economică, ASE, 1986, consultant internațional în management public, descentralizare fiscală, finanțe publice, analiza politicilor publice și planificare strategică. Are peste 19 ani de experiență ca manager în administrația publică din România și în calitate de consultant internațional în domeniile menționate mai sus. A fost consilier municipal și viceprimar la Râmnicu Vâlcea (1992-2000, 2004), secretar de stat la SGG (2005-2009) responsabil cu sistemul de planificare strategică și analiză a politicilor publice la nivelul administrației publice centrale. În perioada decembrie 2015 – ianuarie 2017, a fost consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, în domeniul reformei administrației publice. A lucrat în programe de consultanță ale USAID, DfID, Banca Mondială, Comisia Europeană, Consiliul Europei, UNDP, UNICEF în: România, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Republica Moldova, Tadjikistan.

Diana Antofie este de profesie avocat, specializată în dreptul construcțiilor și achiziții publice, trainer acreditat FIDIC și Vicepreședinte al Asociației Române a Inginerilor Consultanți (ARIC). Este de asemenea membru al Internal Market Committee în cadrul EFCA (Federația Europeană a Asociațiilor Inginerești de Consultanţă). Diana Antofie este expert în utilizarea condițiilor de contract FIDIC, managementul revendicărilor contractuale și soluționarea disputelor intervenite intre părțile din cadrul contractelor FIDIC, atât în faţa Comisiei de Adjudecare a Disputelor cât și în faţa instantelor arbitrale, având o profunda înţelegere atât a aspectelor tehnice cat și a celor contractuale ce trebuie soluționate în cadrul unor astfel de contracte. A participat din partea ARIC la dezbaterile publice relevante derulate cu ANAP și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene privind noul pachet de legi privind achiziţiile publice și noile Condiţii de contract standardizate ce urmează să fie aplicate pentru proiectele finanţate din fonduri publice. Reprezintă ARIC în Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (CM POIM). Diana este coautor la două module acreditate FIDIC, FIDIC Basic și FIDIC în Public și, de asemenea, listată ca Adjudecător pe Lista Națională de Adjudecători a Președintelui ARIC. În calitate de vicepreședinte al ARIC, responsabil de Formare profesională, a organizat, începând cu anul 2016, numeroase sesiuni de instruire pe tema contractelor FIDIC, la care au participat reprezentanţi ai beneficiarilor, consultanţilor, antreprenorilor.

Cristina Trăilă (n. 27 septembrie 1976) este avocat și om politic român, membru al Partidului Național Liberal (PNL). Din iunie 2017 este membru al Parlamentului României, Camera Deputaților. Cristina Trăilă a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 2000. De asemenea, în 2007 a obținut un masterat în științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. A intrat în Baroul București în anul 2000, ulterior lucrând ca avocat în cadrul cabinetului de avocatură „Grigore Florescu”. Între 2004 și 2008, a activat în cadrul propriului cabinet de avocatură. Între ianuarie 2009 și mai 2012, Cristina Trăilă a ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, cu rang de secretar de stat. Începând cu anul 2012, Cristina Trăilă activează, ca avocat, în cadrul cabinetului de avocatură „Cristina Trăilă”.

Călin Cristescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț Exterior și Relații Economice Internaționale și este în prezent director de marketing al unei companii. În perioada 1992-1996 a lucrat ca director al Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului București, și ca director de Proiecte la Grupul Imobiliar București.

Michael M. Stanciu, Bachelor of Science (1983) și Master of Science în Civil Engineering (1987) – University of Oklahoma, USA, activează în domeniul infrastructurii de transport rutier din 1983. Până în 1991 activitatea sa se desfășoară în SUA, în cadrul mai multor companii de prestigiu, unde se implică în proiecte majore de autostrăzi și poduri. În 1991 înfiinţează compania SEARCH Corporation în România, unde până în prezent dezvoltă servicii complexe de proiectare, consultanţă și management în domeniul infrastructurii de transport rutier și aerian. Din aprilie 2014, Michael Stanciu este și președintele Asociaţiei Române a Inginerilor Consultanţi (ARIC) – asociaţie profesională ce promovează statutul specialiștilor din domeniul proiectării și consultanţei inginerești în mediul economic, social și politic. Michael Stanciu activează ca membru în mai multe organizaţii profesionale internaţionale: International Road Federation, American Society of Civil Engineers, National Society of Professional Engineers, American Concrete Institute, American Institute of Steel Construction.

Alexandru Pânișoară este absolvent al Facultății de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București, studii juridice la Facultatea de Drept Universitatea București și absolvent al Masterului de Dreptul Urbanismului și Planificării Teritoriale organizat de Facultatea de Drept Universitatea București, Facultatea de Urbanism UAUIM București, Facultatea de Drept Universitatea Paris 1: Pantheon, Sorbona, Franța și Facultatea de Drept Universitatea din Louvain, Belgia. Practician în domeniul urbanismului, mediului, construcțiilor și administrației publice, peste zece ani de experiență în sectorul privat în proiectare și construcții, peste cinci ani experiență în sectorul public prin colaborări cu instituții publice locale și centrale. Consultant în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale în probleme de drept al urbanismului, amenajării teritoriului, mediu și construcții. Head of Real Estate Division și partener în cadrul RISE Consortium, responsabil cu managementul serviciilor de proiectare în urbanism și arhitectură, execuție, brokeraj imobiliar și dezvoltări imobiliare.

Ioana-Alexandra Bradea este asistent univ. dr. în cadrul ASE București, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Deține un master în Finanțe și un doctorat în Cibernetică Economică. Activitatea sa științifică s-a concretizat într-un număr de șase cărţi și peste 60 de articole publicate în reviste internaționale de specialitate. A făcut parte din echipa de coordonare a Master Planului General de Transport al României și a condus Direcția de Guvernanţă Corporativă din cadrul Ministerului Transporturilor. În prezent este șef de departament proiecte, relaţii internaționale, parteneriate din cadrul ADR N-V.

Marcel-Ioan Boloș a fost secretar de stat în perioada 2012- 2017 în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și în Ministerul Transporturilor. Totodată, activitatea sa în domeniul transporturilor s-a fundamentat ocupând funcţia de director general al Direcţiei Generale Management și Strategie și al Autorității de Management POST, fiind coordonatorul echipei ce a realizat Master Planul General de Transport al României. Este prof. univ. dr. habil. al Facultăţii de Știinţe Economice din Oradea, deţinând un doctorat în contabilitate și un doctorat în management. Activitatea sa științifică s-a concretizat într-un număr de zece cărți, peste 50 de articole publicate în reviste internaționale de specialitate, două brevete de invenţie și numeroase proiecte finanţate prin fonduri structurale.

Ionuț Lianu este membru al CFA România din anul 2008 și absolvent al Academiei de Studii Economice București (Facultatea de Finanțe-Bănci). În ultimii 16 ani a ocupat diferite poziții în industria serviciilor financiare, preponderent din zona creditării de companii și administrarea riscurilor. În prezent, Ionuț este manager de risc în cadrul NN Pensii.

Ioana Gheorghiade conduce divizia Project Finance din cadrul BCR, coordonează direcţia esenţială de activitate a băncii. A absolvit Academia de Studii Economice, este membru CFA Institute și are un EMBA la Asebuss. Ioana Gheorghiade și-a început cariera la ABN Amro Securities, la BRD, apoi la HVB Bank România și ulterior la HVB Tiriac. În anul 2007, urma sădevină bancherul principal la biroul BERD din România.

Ruxandra Chiriţă este director Proiecte de Infrastructură și Utilităţi la PwC România. S-a alăturat departamentului de consultanţă în tranzacţii al PwC România în anul 1995. De-a lungul timpului a participat la un număr important de misiuni de privatizare, achiziţii de active și acţiuni, finanţare de proiecte într-o varietate de sectoare economice. Din 2005, ea este parte din grupului de consultanţă în infrastructură și utilităţi al PwC Europa Centrală și de Est. Acest grup asigură asistenţă sectorului privat sau sectorului public, după caz, în pregătirea proiectelor pentru atragerea de finanţare din surse diverse (bănci comerciale, investitori instituţionali sau strategici, ajutoare de stat, fonduri ale Uniunii Europene) astfel încât să răspundă rigorilor respectivilor investitori și finanţatori. Ruxandra este inginer constructor, absolvent de finanţe, are o diplomă de MBA de la ASEBUSS (Universitatea din Washington și Academia de Studii Economice din România) și o diplomă de Professional Marketing de la Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie. Este membru autorizat ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România), formator acreditat în parteneriat public-privat și contribuitor la Revista Română de Parteneriat Public – Privat în perioada 2013-2014.

Andreea Șișman a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și este avocat membru în Baroul București din 1999. În anul 2000 a absolvit cursul de master în dreptul afacerilor din cadrul Institutului „Nicolae Titulescu-Henri Capitant” al Universităţii București. Andreea face parte din echipa Clifford Chance din 2002, unde este în prezent counsel și conduce departamentul de Project Finance și Infrastructura. Ea are o vastă experienţă ca practician în consultanţă juridică acordată în proiecte de parteneriat public-privat, concesiuni, contracte de construcţie și în general finanţare de proiecte de infrastructură, fiind consultantul principal al finanțatorilor sau al investitorilor în implementarea mai multor proiecte strategice de construcţie de autostrăzi, aeroporturi, hidrocentrale, centrale energetice în co-generare din România. A fost consultant în structurarea unor proiecte de parteneriat public-privat în Republica Moldova și Orientul Mijlociu (Arabia Saudită).

Traian Halalai este președinte al Băncii de Import Export a României – EximBank SA din noiembrie 2012. Are o vastă experiență în mediul bancar acumulată ca director general adjunct și membru al Consiliului de Administrație la Banca Românească SA, membră a Grupului National Bank of Greece, precum și ca director financiar al ING România și membru în diferite Consilii de Administrație ale entităților din cadrul ING Group România. A absolvit cursurile MBA ale Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci București și a urmat și un stagiu de specializare doctorală la Erasmus University din Rotterdam, Olanda.

Maria Magdalena Grigore este secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. Anterior acestei noi numiri, Maria Magdalena Grigore a activat în funcția de secretar naţional al Comisiei TRACECA, înființată pentru coridorul de transport internaţional Europa-Caucaz-Asia. Maria Magdalena Grigore a mai ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor în perioada ianuarie – noiembrie 2015, perioadă în care a coordonat companiile de transport feroviar și domeniul transporturilor aeriene din subordinea ministerului de resort. A absolvit Academia de Studii Economice din București (2002-2007) și Academia Națională de Informații din București (2013-2015)

Ionuţ Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, este profesor universitar la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, Catedra de Moneda din cadrul Academiei de Studii Economice București, conduce Direcția de Cercetare Economică și Sectorială din cadrul Raiffeisen Bank (este economist-șef al băncii) și este vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), membră afiliată la EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies). A absolvit Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, are un master în „Strategii și Politici Financiar-monetare” în cadrul Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci (DOFIN) și a obţinut titlul de doctor în economie la Academia de Studii Economice București, domeniul Finanţe. Este membru al Asociației Române pentru Clubul de la Roma (ARCoR) și al SOREC – Societatea Română de Economie.

Alexandru Damian este manager de proiecte în cadrul Centrului Român de Politici Europene și are o experiență de peste cinci ani în proiecte privind politica externă, justiție, captura statului și politici anticorupție. În ultimii doi ani a fost cercetător în cadrul proiectului „State owned Companies – Preventing Corruption and State Capture”, finanțat de Comisia Europeană, ce a presupus o analiză strategică și comparativă a clientelismului și corupției în companii de stat din România, Bulgaria, Italia și Cehia. Este licenţiat în științe politice și a absolvit un masterat în studii europene în cadrul Universității Libere din Bruxelles.

Oana Truța este vicepreședinte și analist de investiţii în cadrul Franklin Templeton Investments, unde lucrează din anul 2010, având responsabilităţi de analiză a companiilor listate și nelistate. Are 12 ani de experienţă în pieţele financiare și de capital, lucrând, înainte de a se alătura echipei Franklin Templeton, pentru compania de brokeraj Interdealer Capital Invest din Cluj-Napoca, timp de șase ani. La începutul carierei sale a fost analist de investiţii, iar din 2010 lucrează la București la Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea. În această calitate, a fost numită membru în mai multe consilii de administraţie ale unor companii de stat, precum Transgaz, Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Nord.

Alexandra Gătej este CEO Maldon & Wat. Alexandra a obținut o diplomă de licență în economie la Universitatea Wharton din SUA. De asemenea, are o diplomă în domeniul ciberneticii din cadrul Departamentului de Cibernetică al Academiei de Studii Economice din București. În 2011, Alexandra a fost aleasă președinte al AmCham pentru două mandate de către o parte reprezentativă a mediului de afaceri din România, recunoscând calitățile sale de interlocutor de afaceri, dar și făcându-i una dintre cele mai importante voci audiate de administrația românească în dialogul cu alte părți interesate. Alexandra Gătej este astăzi CEO al afacerilor publice la Maldon & Wat, poziționată într-un mod unic pentru a combina o experiență de afaceri profundă cu expunerea la nivel înalt la administrația publică din România, adunată în timpul mandatului său de Consilier Economic al Președintelui României (2009-2010) ca și în timpul funcției sale de președinte al Unilever South Central Europe (2004-2009).

Nicoleta Munteanu este Managing Partner la EURO INSOL, companie care activează pe piața de insolvență din România. Este avocat, membru al Baroului București din anul 2002 și practician în insolvență din anul 2005. Este membru UNPIR și INSOL Europe. Deține un master în managementul programelor și proiectelor de achiziții (2008) în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” și este doctor în domeniul Ordine Publică și Siguranță Națională. Este absolventă a Colegiului Național de Apărare și are studii de aprofundare în domeniul Științelor Politice din cadrul SNSPA. A publicat numeroase articole de specialitate și participă frecvent la conferințe naționale și internaționale, în special în domeniul insolvenței. Este vicepreședinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor și Ambasador și Mentor al Antreprenoriatului Feminin.

Ioan Iacob este co-fondator și CEO Qualitance – companie românească de tehnologie și inovație, inclusă în topurile companiilor private cu cea mai rapida creștere de către Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, Inc. 5000 Europe și Financial Times. Absolvent al Universității Politehnica din București și Carnegie Mellon Software Engineering Institute din Statele Unite, Ioan activează în industria software din 2000. După o experiență de zece ani în multinaționale din România (Ubisoft, IBM, Adobe) și startup-uri din Silicon Valley, în 2007, Ioan a creat Qualitance. Compania se concentrează pe proiecte de inovație, dezvoltând produse și servicii digitale revoluționare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație - IoT, blockchain, inteligență artificială, realitate augmentată (AR), machine learning, realitate virtuală (VR). Printre clienții Qualitance se numără atât companii din Silicon Valley, cât și lideri de piață precum IBM, Deutsche Telekom, Virgin, IKEA, Merck și ING.

Florian Găman este conferențiar univ. dr. în cadrul Universității Tehnice de Construcții București (UTCB). Este absolvent, inginer și master în profilul construcții, specializarea tehnologii speciale în construcții, Facultatea de Construcții Civile Industriale și Agricole (FCCIA) - UTCB. În 1998 a absolvit Școala de Studii Academice Postuniversitare de Urbanism și Restaurarea Monumentelor, specializarea Urbanism și Amenajarea Teritoriului, a Universității de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu”” din București. În paralel cu activitatea didactică și de cercetare din UTCB, Florian desfășoară activități de consultanță tehnică de specialitate, pentru diferite firme și instituții internaţionale implicate în elaborarea de politici de dezvoltare a infrastructurii publice sau în derularea proiectelor de infrastructură pentru dezvoltare urbană și regională cu finanțare externă.

Oana Luca este inginer constructor, profesor universitar la Universitatea Tehnică de Construcții București și cadru didactic asociat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. De 20 de ani este implicată în activitate didactică și de cercetare în domeniul dezvoltării urbane și regionale. Oana a lucrat pentru Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Banca Mondială, Serviciul de sprijin pentru reforme structurale (SRSS), iar de opt ani este evaluator pentru proiecte finanțate de Comisia Europeană în domeniul mobilității și energiei durabile, precum și al orașelor inteligente.

Alex Tapscott este un scriitor de talie mondială, orator, investitor și consultant concentrat pe impactul tehnologiilor emergente, precum blockchain și cripto-monezi, pe afaceri, societate și guvernare. Este co-autorul (împreună cu Don Tapscott) cărţii best-seller Blockchain Revolution: How the Technology Behind Bitcoin Is Changing Money, Business, and the World, ce a fost tradusă în mai mult de zece limbi străine. Materialele lui Alex au fost publicate în TIME, Fortune, Forbes, Harvard Business Review etc. Discursul lui de la TedX San Francisco, Blockchain is Eating Wall Street, a fost văzut de peste 400 000 de ori. Este un consultant și un investitor activ în mai multe startup-uri de succes și protocoale blockchain. În 2017, Alex a cofondat (împreună cu Dan Tapscott) Institutul de Cercetare Bitcoin, un think-tank în valoare de mai multe milioane de dolari ce cercetează strategiile, oportunităţile și uzul tehnologiei blockchain. Alex este, actualmente, membru al Advisory Board to Elections Canada (Consiliul Consultativ privind Alegerile Canada), agenţia independentă și non-partizană responsabilă cu desfășurarea alegerilor și referendumurilor federale. În noiembrie 2017, Alex și Don Tapscott au primit din partea Thinkers50 premiul Digital Thinking Award. Alex este absolvent (cum laude) al Amherst College și deţinător al titlului CFA Charterholder. El locuiește în Toronto, Canada.

Anca Alexe este online editor la Business Review și la platforma UrbanizeHub. Urbanize Hub este un agregator de idei, opinii, proiecte și știri despre orașe inteligente, planificare urbană și dezvoltare urbană. Scopul platformei este crearea unei comunități globale prin reunirea cetățenilor responsabili, a designerilor, a arhitecților, a cadrelor universitare și a experților interesați și implicați în dezbaterea în jurul orașelor viitoare.

Ancuţa-Carolina Stanciu este redactorul șef al cotidianului financiar „Bursa”, având o experienţă de circa 20 de ani în presa scrisă. După absolvirea Școlii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation „Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a absolvit Colegiul Naţional de Apărare. Sub coordonarea sa, ziarul “BURSA” a iniţiat o serie de suplimente și conferinţe, dedicate unor domenii de interes public, a căror utilitate a fost dovedită prin numărul cititorilor și al participanţilor la evenimente.

Ionuț Ciurea este licențiat și master în Marketing (ASE, București), activând ca soft skills corporate trainer încă din 2005. A livrat training și consultanță de business pentru IMM-uri și corporații din industrii variate, fiind printre primii promotori în România ai domeniului dezvoltării personale și profesionale. Începând cu 2009 a devenit un entuziast al domeniului infrastructurii rutiere. În 2011, a fondat forumul PeUndeMerg.ro, comunitatea online care a stat la baza lansării Asociației Pro Infrastructură în 2015. Este membru fondator, vicepreședinte și director executiv al Asociației Pro Infrastructură, cea mai importantă organizație nonprofit din România pentru monitorizarea proiectelor majore de infrastructură de transport, prin filmări aeriene, luări de poziții, interviuri în presa centrală și locală, dezbateri și proiecte educaționale. Misiunea sa este de a susține și promova dezvoltarea infrastructurii de transport.

Mihai Croicu este doctorand în cadrul Universității din Uppsala (Suedia) unde se ocupă de modelarea statistică de procese de conflict. Este membru fondator și Vicepreședinte al Asociației Pro Infrastructură, fiind specialist în domeniul feroviar și în aviație.

Cristian Bogdan este Associate Professor și docent în Interacțiunea Om-Calculator (HCI) la Institutul Regal Tehnic (KTH) din Stockholm, Suedia. A absolvit facultatea de Calculatoare și Automatică din Timișoara, doctoratul la KTH și a fost post-doc la Universitatea Tehnică din Viena (TU Wien). Este membru asociat în Asociația Pro Infrastructură.

Parteneri

unicreditbank
BRD
AZOMURES
PETROM
pwc_logo
logo theinstitute_miscarea industriilor creative (1)
eon
1_LOGO_CEC_160_principal_verde_tagline