Mentoring Project

Radu Puchiu este consultant în politici publice și guvernare deschisă cu peste 10 ani de experiență în sectorul public, fiind un constant promotor al noilor tehnologii în sprijinul transparenței și dialogului între Guvern și societatea civilă. Între octombrie 2012 și noiembrie 2017 a fost Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului responsabil pentru coordonarea politicilor publice și a strategiilor la nivelul Centrului Guvernului. Începând cu 2013, a fost Coordonatorul Național al Parteneriatului Pentru Guvernare Deschisă, reprezentând România în cadrul Comitetului Director al organizației începând cu anul 2015. Ca Secretar de Stat a coordonat, de asemenea, dezvoltarea și implementarea Portalului Național de Date Deschise - data.gov.ro. În timpul mandatului său România a reușit un salt important de pe locul 45 pe locul 13 în Global Open Data Index și a reușit plasarea în primele 10 țări europene și includerea României în categoria trendsetters al European Open Data Maturity Index.

Marius Stoian este publicist, scriitor, licenţiat în jurnalism şi ştiinţele comunicării (1996). În prezent, şi-a extins preocupările şi studiile în domeniul relaţiilor internaţionale, cu precădere pe zona organismelor informale: este consilier personal al preşedintelui World Policy Conference, membru al Chatham House, Londra, colaborator al Institutului Aspen România, membru fondator al Club România. Lucrări publicate și coordonate: Energia. Concepte și instrumente operaționale (coordonator, 2018), Transporturi și Infrastructură. Concepte și Instrumente Operaționale (coordonator, 2018), 100 de fețe ale inovație (coordonator, 2016), România noului val (coodonator, 2015) și Romania’s New Wave (ed. în limba engleză, 2015), Şapte teme fundamentale pentru România (coordonator, 2014), Proiectul România, I (2012), Proiectul România. Gânduri, idei, însemnări, II (2013), 8215 (2010) – Premiul pentru debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2011).

Marcel Foca are peste 20 de ani de experienţă în domeniul tehnologiilor geospaţiale şi a creat sisteme informatice de anvergură pentru instituţii publice şi private din România. Scopul comun al soluţiilor create şi implementate de Marcel Foca împreună cu echipa Intergraph este creşterea calităţii serviciilor publice şi, implicit, creşterea calităţii vieţii românilor. Autor sau coautor al mai multor articole şi studii din domeniul geospaţial şi IT&C, Marcel Foca este activ implicat în Lumea Geospaţială, Club România, Dispeceratul Civic şi New Strategy Center.

Ioan Iacob este co-fondator și CEO QUALITANCE – companie românească de tehnologie și inovație, inclusă în topurile companiilor private cu cea mai rapida creștere de către Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, Inc. 5000 Europe și Financial Times. Este absolvent al Universității Politehnica din București și Carnegie Mellon Software Engineering Institute din Statele Unite, În 2007, Ioan a creat QUALITANCE. Compania se concentrează pe proiecte de inovație, dezvoltând produse și servicii digitale revoluționare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație - IoT, blockchain, inteligență artificială, realitate augmentată (AR), machine learning, realitate virtuală (VR).

David Cearley este vicepreședinte și Gartner Fellow la Gartner Research și este un lider în domeniul tehnologiei informației. Ca membru al Gartner Research, David analizează tendințele emergente și strategice ale afacerilor și tehnologiilor și explorează modul în care aceste tendințe modelează indivizii și companiile care valorifică tehnologia. Ca membru al Grupului de Cercetare pentru Inovare în Arhitectură și Tehnologie, el se concentrează pe tehnologiile cloud computing, tendințele emergente și strategice ale tehnologiei și modul în care întreprinderile stabilesc programe de inovare tehnologică.

Augustin Jianu este un antreprenor român axat pe blockchain și inteligență artificială, fost ministru al comunicațiilor și societății informaționale (2017) și director general al CERT-RO (2014 - 2016). Activitatea în administrația publică a început în 2012 în calitate de consilier al ministrului pentru societatea informațională. Înainte de a lucra în sectorul public, Augustin a condus propria companie de dezvoltare software ce furniza servicii pentru industria medicală. El este certificat în domeniul securității cibernetice și deține o licență de inginerie în informatică aplicată, având cunoștințe aprofundate despre algoritmi avansați, structuri de date și teoria sistemelor.

Veronica Ștefan este fondatorul și coordonatorul primului ThinkTank românesc în sectorul digital – Digital Citizens Romania, conectând actorii români din sectorul digital dar și simplii cetățeni digitali cu oportunitățile europene şi transatlantice, respectiv contribuind la adaptarea politicilor publice în linie cu noile tehnologiile. În prezent coordonează inițiativa Lideri în rEvoluția Digitală (Driving the Digital rEvolution), campanie de anvergură în contextul Președinției rotative a Consiliului UE, deținută de România în primul semestru din 2019, cu scopul de a promova și a susține sectorul digital în noua Agendă Europeană post 2020.

Răzvan Cotovelea a ocupat funcția de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale (2014). În 2012 a fost numit în funcția de coordonator național al asistenței financiare externe nerambursabile din partea Uniunii Europene. În perioada 2004-2009, a fost directorul general al Autorității pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS). Este Lect. univ.dr. la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA) unde predă cursuri de Managementul fondurilor europene, Managementul proiectelor internationale.

Viorel-Nicolae Gaftea este inginer în electronică și telecomunicații, absolvent al Universității Politehnica din București și doctor în economie. Este secretar științific al Academiei Române, secția Știința și Tehnologia Informației și cercetător în cadrul Institutului de Cercetare pentru Inteligență Artificială (ICIA), respectiv cercetător asociat al Centrului de Modelare Macroeconomică. Din anul 2017 este membru al International Input-Output Association (IIOA), www.iioa.org.

Angela Ioniţă este cercetător știinţific I şi Director adjunct/ştiinţific la Institutul de Cercetări pentru Inteligenţă Artificială „Mihai Draganescu” al Academiei Române. A coordonat numeroase proiecte de cercetare naţionale și europene în domeniul managementului GI/GIS, infrastructurilor critice, modelelor semantice în ingineria cunoştinţelor geospaţiale, GeoData Semantics şi interoperabilitate, tehnici şi algoritmi pentru procesarea de imagini şi descoperirea de cunoştinţe geografice, ingineria software-ului, e-Education and e-Training şi a participat în diverse colective de elaborare de strategii, în calitate de responsabil şi/sau expert. Angela Ioniţă este autor şi co-autor a peste 100 de articole publicate, a 12 cărţi şi a numeroase rapoarte tehnice şi de cercetare.

Ionel Nițu are o experiență extinsă în intelligence. Între 1996 și 2012 a fost ofițer la Serviciul Român de Informații (SRI) și șef al Direcției Generale de Analiză între 2008 și 2012, fiind și expert invitat la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Din 2011 este lector universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” și din 2014 este profesor asociat la Universitatea Babeș-Bolyai. În zona neguvernamentală, este președinte al New Strategy Center din 2015. Are un doctorat în Științe Militare și Informații (2009-2012), un master în Securitate și Apărare (2001-2002) și o licență în psiho-sociologie la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (1992-1996).

Iulian-Florentin Popa este analist de informații, doctor în relații internaționale și studii europene. Preocupările sale editoriale se înscriu în aria tematică a guvernanței digitale, tehnologiei informației și securității cibernetice. A făcut parte din echipa de experți a Academiei Române pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani” în domeniul siguranței informatice.

Diana Voicu este președinte al Institute for Digital Coexistence. În calitate de Secretar de Stat pentru Societatea Informațională din România, a coordonat dezvoltarea și implementarea „Strategiei Naționale Agenda Digitală pentru România 2014-2020” și definirea politicilor și a fondurile aferente acesteia. Expert senior la Grupul Băncii Mondiale, membru în echipa internațională pentru soluții inovatoare în domeniul TIC. Colaborator al Academiei Române, coordonator al Grupului de lucru pentru Piața Unică Digitală.

Ionuț Simion este Country Managing partner PwC România, coordonând o echipă de 650 de profesioniști, inclusiv 19 parteneri, pe trei linii principale de servicii: audit / asigurare, servicii fiscale și juridice și consultanță și servicii. A fost ales președinte al AmCham în 2016/2017. În această calitate, a fost implicat activ în discuțiile și negocierile cu autoritățile române privind numeroasele inițiative legislative privind mediul de afaceri din România. Ionut este un pionier al practicii de stabilire a prețurilor de transfer în România, fiind unul dintre consultanții fiscali implicați puternic în elaborarea legislației în acest domeniu.

Andreea Mitiriță s-a alăturat echipei PwC în 2003 și în prezent este Partener în cadrul Departamentului de Consultanță Fiscală al PwC România. A fost detașată un an la PwC Amsterdam și este specializată în taxe şi impozite directe și în reorganizări fiscale locale și internaționale. Are peste 15 ani de experiență în domeniul impozitării interne și internaționale, fiind implicată în diverse proiecte de reorganizare și planificare fiscală. De asemenea, a făcut parte din echipele de proiect pentru analize-diagnostic (due diligence), fuziuni și achiziții, analiză fiscală, precum și în proiecte de asistență acordată clienților pe perioada inspecțiilor fiscale.

Andreea Paul a fondat în anul 2017 și este președintele thinktank-ului INACO - Inițiativa pentru Competitivitate. Totodată, este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Relații Economice Internaționale a ASE din anul 2008. Este doctor în economie. Timp de opt ani a fost cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române, trei ani consilier la Administrația Prezidențială, trei ani la Parlamentul European, apoi trei ani consilier pe probleme economice a doi premieri în Guvernul României și patru ani deputat în Parlamentul României.

Alexandra Cernian este lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare (Universitatea Politehnică București) din 2007. Are experiență de predare și cercetare în domenii ca: baze de date, inteligența artificială, Software Engineering, Business Intelligence, Data Mining. Este doctor în Ingineria Sistemelor. Ca trainer, are 10 ani experiență în susținerea de cursuri în companii naționale și multinaționale B2B și B2C și deruleaza programe de formare și consultanță în programe funcționale și soft skills.

Manuela Catrina este Secretar de Stat al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale din februarie 2017, unde conduce pregătirile pentru viitoarea Președinție a Consiliului UE. Mandatul său include aspecte mai largi ale relațiilor internaționale și afacerilor europene, precum și domenii mai specializate, cum ar fi securitatea cibernetică, AI și spațiu. Manuela a absolvit Facultatea de Științe în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu specializarea Matematică-Informatică. Ulterior, a urmat cursuri în cadrul Universității „Johannes Kepler” din Linz, și al Colegiului Național de Apărare. S-a alăturat Insitutului Social Democrat „Ovidiu Șincai” în anul 2013, în funcția de director executiv. De asemenea, conduce Școala Europeană Ovidiu Șincai, proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Europei. Din septembrie 2015 este președintele Organizației Femeilor Social-Democrate București.

Andrei Nicoară este expert în politici publice și arhitecturi de e-guvernare. După o lungă activitate de antreprenoriat IT a coordonat în perioada 2013 - 2018, în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României, deschiderea datelor guvernamentale ca open data și a reprezentat instituția în grupurile de lucru dedicate reformei administrative prin implementarea tehnologiilor IT și ajustarea legislației relevante. A contribuit în calitate de expert în inițiative ale Comisiei Europene și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) dedicate datelor deschise și economiei bazate pe date.

Laurențiu Stelea a fost Secretar de Stat în Ministerul Fondurilor Europene (2016), actual fiind implicat în consultanța și constituirea unei asociații a industriei digitale. Este absolvent MBA – Management Financiar la City University Seattle, 2005, absolvent Master în Inginerie Mecanică la Academia Tehnica. Are un certificat în Project Management în cadrul The Open University livrat de către CODECS. Lucrează în IT de peste 27 de ani, începându-și cariera ca și Business Analyst și Software Developer în cadrul Ministerului Apărării. Din 1997, Laurențiu a început să lucreze în sectorul privat pentru importanți furnizori de software sau integratori de sisteme informatice: ICL, Fujitsu Services, SAP, Oracle, CA,etc.

Cătălin Hristea este Președintele AMCOR (Asociația Consultanților în Management din Romania), singura asociație profesională a consultanților de management din România afiliată la FEACO (Federația Europeană a Asociațiilor Consultanților în Management) și ICMCI (Consiliul Internațional al Institutelor de Consultanță în Management), AMCOR fiind autoritatea națională pentru evaluarea și acordarea titlului de „Certified Management Consultant”. Cătălin este Project Manager certificat ISEB din anul 2003 și Certified Management Consultant din anul 2011. Ca profesionist IT, Cătălin a participat la elaborarea conceptului tehnic pentru proiecte IT strategice pentru România, coordonând apoi din poziția de consultant implementarea multora dintre ele.

Dana Demetrian are o experienţă de peste 22 ani în domeniul bancar. Este membru al Comitetului Executiv – Vicepreșendinte Executiv Retail & Private Banking - al BCR Erste Group, cea mai mare bancă din România, președintele Consiliului de Supraveghere al BCR Pensii, membru al Consiliului de Administrație BCR Payments Services S.R.L., membru al Consiliului de Supraveghere BCR Asigurări de viață Vienna Insurance Group SA și membru al Consiliului de Administrație al Biroului de Credit. Are o vastă experiență în Retail, în dezvoltare, inovație, produse și segmente, carduri, rețea și digital. Crede că puterea inovației în banking este principala cale spre evoluție.

Ana Maria Stancu are o experiență de 17 ani în mediul ONG din România, la doar 26 de ani, a ocupat postul de Director Executiv al Asociației Pro Democrația. Începand cu 2017, Ana-Maria este coordonatoarea la nivel național a Săptămânii Europene a Roboticii, reușind să plaseze România pe locul 3 ca număr de evenimente organizate în Europa și să coaguleze comunitatea de robotică de la noi din țară. În 2018, cu sprijinul Microsoft România a înființat RoboHub, primul hub dedicat comunității de robotică.

Gabriel Popa a coordonat implementarea sistemului informatic al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, sistem apreciat și dat ca referință de Banca Mondială. Compania sa a implementat de asemenea partea cea mai importantă a sistemului e-Guvernare - platforma de interoperabilitate, precum și alte servicii publice digitale, pentru Guvernul Republicii Moldova. A activat ca CIO al Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în perioada Septembrie 2016 - Ianuarie 2017.

Elena Calistru este preşedinte şi co-fondator al asociaţiei Funky Citizens. Lucrează în societatea civilă din 2008 în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare. Poate fi găsită pe elena@funky.ong sau pe fb.com/ElenaCalistru.

Ovidiu Voicu este cercetător, consultant și activist civic. Din 2015, este directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, asociație civică cu preocupări de advocacy și cercetare socială, care continuă misiunea promovării societății deschise în România. Anterior, a coordonat programele de cercetare socială ale Fundației pentru o societate deschisă, incluzând seriile Barometrul de Opinie Publică (1999-2007), EuroBarometrul Rural (2005-2010) și Studii electorale românești (2010-2015). Începând cu 2012, este printre cei mai dinamici promotori ai guvernării deschise în România. Ovidiu a studiat știința calculatoarelor și științe politice și s-a specializat în statistică socială.

Corneliu Mănescu ocupă funcția de Director general adjunct al Direcției Generale pentru Politici, Strategii și Reglementări în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. Timp de peste doi ani a coordonat în calitate de director general adjunct Departamentul de Exploatare (comercială și tehnică) al CFR din cadrul Ministerului Transporturilor. A asigurat coordonarea proiectelor trilaterale de infrastructură de comunicații transfrontaliere România-Ucraina-Republica Moldova.

Oana Olariu este membră CIVICA, organizație nonguvernamentală pentru inovare socială prin participare publică. CIVICA derulează proiecte precum NeReprezintă, prin care transparentizează activitatea decidenților, sau Cetățenii Conduc, prin care cetățenii și aleșii co-creează proiecte cu impact public. Din 2012, Oana este cadru didactic asociat la Departamentul de Jurnalism din Iași și a cercetat în timpul studiilor doctorale , comportamentele sociale care permit auto-organizarea comunităților.

Dan Maşca a absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai”-Facultatea de Ştiinţe Economice, Turism şi Servicii. La sfârşitul anului 2001 înfiinţează compania Reea, al cărui manager este şi astăzi. Firma sa, www.reea. net, numără astăzi peste 250 de angajaţi. De asemenea, este inițiatorul modificării legislative privind reducerea numărului de semnături necesare pentru înființarea unui partid, de la 3 membri fondatori, care trebuiau să depună 25.000 de semnături din 18 județe, la doar 3 membri fondatori, fără cele 25.000 de semnături. Proiectul său a fost susținut și promovat via www.amper.org.ro și premiat la Gala Premiilor Societății Civile. A realizat și susținut zeci de proiecte comunitare sau naționale din surse 100% private.

Andrei Postolache este de meserie programator, a lucrat în IT peste 15 ani, în poziții tehnice și de management. Din 2015 este antreprenor, iar în 2017 a înființat Primul accelerator de startup uri din Iași - TBNR Accelerator, alături de alți cinci colegi din mediul IT ieșean. A fost membru fondator și președinte al Pentru Iași, o mișcare civică și politică locală. În prezent este membru Uniunea Salvați România (USR).

Daniel-Constantin Ciungu este Vicepreședinte și membru fondator al PACT pentru România. Lucrează în vânzări tehnice și business development pentru o companie daneză. Este absolvent, BSc, al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, din cadrul Universității Politehnica din București și MSc în Technology Based Business Development la Aarhus University, Danemarca, Institute of Business and Technology. A studiat de asemenea prin programul Erasmus, la Technical University Delft din Olanda.

Laura Bretea este o bună cunoscătoare a domeniilor democratizare și alegeri. A fost consultantă în asistență electorală pentru Națiunile Unite, Comisia Europeană și ONGuri internaționale. Cu o experiență de zece ani în domeniul alegerilor, ea a observat alegeri din numeroase țări, cel mai recent în Egipt, Nigeria și Afganistan. În prezent ea lucrează pentru o organizație internațională și urmărește domeniile asistență electorală și susținerea democrației. Contribuția sa din această publicație reprezintă punctul său de vedere și nu al angajatorului său.

George Jiglău este lector universitar, cu un doctorat în Științe Politice obținut în 2013 la Universitatea Babeș-Bolyai. A scris și a editat o serie de volume și articole publicate în reviste din țară și din străinatate pe teme precum alegerile și sistemele electorale, partidele și sistemele de partide, relații interetnice sau despre Uniunea Europeană și procesul de europenizare.

Septimius Pârvu este expert în bună guvernare și procese electorale în cadrul Expert Forum. Are o experiență de peste nouă ani în coordonarea proiectelor legate de cetățenie activă, educație, monitorizarea alegerilor și clientelism politic. Este trainer experimentat și coordonează de șase ani Școala pentru Democrație, un program dedicat tinerilor activisti civici și profesorilor din Romania și Republica Moldova. Începând cu 2009 a participat ca expert sau a coordonat mai multe campanii de monitorizare a alegerilor din România și la nivel internațional.

Daniel Ilinca este antreprenor, Managing Partner Cornerstone Technologies și Vice-președinte ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii). Încă din timpul studenției a pus bazele propriului startup (Softbinator Algorithms), iar experiența l-a dus mai departe în poziția de Managing Partner în cadrul Cornerstone Technologies. Astăzi, alături de echipa sa, schimbă viitorul lumii prin linii de cod, contribuind la succesul unor proiecte din domenii precum Medtech, Healthtech, hardware sau Internet of Things.

Petru Bogdan Cojocaru este de profesie specialist IT și ocupă în prezent funcția de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale. De-a lungul carierei sale, acesta a îmbinat munca din sectorul privat cu cea din sectorul public, ocupând diverse funcții de conducere în companii specializate în domeniul IT&C, însă a manifestat un interes deosebit și pentru buna funcționare administrativă a județului Iași, aici unde a ocupat funcția de consilier județean. A urmat cursurile Facultății de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a continuat apoi cu aprofundarea noțiunilor de Management Politic, unde a fost șef de promoție. A mai urmat cursurile Universității de Vară a Școlilor de Științe Politice, din cadrul Consiliului Europei, în țară și la Strasbourg.

Sebastian Cochinescu este un antreprenor în domeniul tehnologiei cu o vastă experiență în industria media. Cu peste 20 de ani de experiență la nivel de executiv în afaceri, lucrează cu Hubert Burda Media, Apple, Avandor, Liftago, Listplorer și CyberSwarm. A fost membru al consiliului de administrație al IAB România și este membru fondator al consiliului ICO Advisory Group. Acum este doctorand în studii blockchain și profesor asociat la Universitatea din București, absolvind Academia Executivă Blockchain la Universitatea Berkeley, California și Facultatea de Drept în 2017.

Gregor Teodor escu este practician în management cu expertiză în a r hite ctur ă organizațională și procese decizionale. Peste 10 ani de experiență în antreprenoriat economic, social și politic. A lucrat pe proiectarea proceselor interne în cadrul companiilor proprii și în companii din sectorul industrial. Experiență în dezvoltare imobiliară și reprezentarea unor investitori importanți. A contribuit la creșterea AIESEC, cea mai mare organizație studențească din lume și a fondat și este membru al mai multor organizații importante precum ROTARACT , Rot ary sau Junior Chamber International. Este absolvent al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Bianca Vlad este absolventă a programului International Relations and European Studies, din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității București. A beneficiat de o bursă Erasmus la Science Po Lille în Franța, a făcut voluntariat în China și a fost selectată în programul global Huawei Telecom Seeds for the Future. Afost stagiară la companiile de tehnologie PTC și Huawei. În căutare de soluții inovative pentru probleme societale, Bianca studiază implicațiile inițiativei chinezești Belt and Road pentru relațiile și afacerile internaționale. Vorbește fluent engleza, franceza și are un nivel intermediar de mandarină.

Denisa Dan este un tânăr profesionist în sectorul public și doctorandă a Universității din București. După o experiență de 4 ani în administrația publică centrală în cadrul a cinci echipe guvernamentale, interesele sale sunt legate, în prezent, de elaborarea politicilor publice, e-guvernare, dezvoltare regională și educația non-formală. Misiunea Denisei este să ajute instituțiile publice să lucreze mai inteligent, să fie mai prietenoase și să-și îndeplinească potențialul de a îmbunătăți standardele de viață pentru cetățeni. Membru în organizația locală a Global Shapers, o inițiativă a Forumului Economic Mondial, Denisa încurajează dezvoltarea spiritului civic în comunitate și responsabilitatea socială.

Eugen Sinca este Analist Senior, Departamentul de Cercetare, Banca Comercială Română (BCR). A absolvit Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti în anul 2003 şi studiile aprofundate în strategii şi politici monetare la Școala Doctorală de Finanţe-Bănci (DOFIN) în anul 2004. În anul 2007, Eugen s-a alăturat echipei de cercetare macroeconomică şi a titlurilor cu venit fix a BCR şi a contribuit esenţial la dezvoltarea produselor de cercetare şi alinierea lor la standardele Erste Group. Din anul 2013, Eugen este Analist Senior în Echipa de Cercetare Macroeconomică şi a Titlurilor cu Venit Fix a BCR.

Dragoș Ilie este licențiat în sociologie și drept, master în sociologie, doctorand al Universității din București în domeniul sociologiei, studiază modul în care oamenii interacționează cu tehnologia digitală, este antreprenor în industria IT din anul 2008. Domeniul său de interes este impactul noilor tehnologii asupra organizării sociale.

Alexandra Ioana Alan a lucrat la KPMG headquarters ca IT & data analytics consultant și, apoi, ca software engineer pentru un start-up din Silicon Valley. A pornit pe cont proriu împreuna cu Andrei Costea(CTO) un proiect personal care s-a transformat în platforma SCAI. Aceasta este o platforma software 2 in 1 pentru analiza de date şi automatizare de rapoarte. Echipa ScaiData își dorește să ajute antreprenorii să extragă informații relevate pentru business-ul lor în timp real și în mod transparent.

Emil Zahan are o experiență de peste 25 de ani în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și peste 15 ani în domeniul conducerii proiectelor. A lucrat atât în companii private cât și în instituții publice, pentru proiecte complexe naționale sau internaționale, acumulând o vastă experiență în conceptualizarea, proiectarea și implementarea sistemelor informatice. Este absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații și a Facultății de Cibernetică. A lucrat consilier la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și, în prezent, este șeful serviciului TIC la Consiliul Concurenței.

Liviu Taloi este co-fondator al proiectului ECOMpedia.ro și director comunitar pentru GPeC (Gala Premiilor e-Commerce - Gala Premiilor Române de Comerț electronic). Are peste 15 ani de experiență în marketing online și 10 ani în comerțul electronic. El a fost, printre alte locuri de muncă din trecut, PR Manager la eMAG. În 2005, a fondat o companie de consultanță web specializată în e-commerce și evaluarea site-urilor, Web Audit.

Florinel Ioan Chiș este expert în comerț online având peste 15 ani experiență în domeniu. Este Director Executiv al ARMO - Asociatia Romana a Magazinelor Online și Member of the Board şi Chief Technology Advisor în The European eCommerce & Omni-Channel Trade Association ( E MOTA). De asemenea, este Member of the Board - Ecommerce Europe și Member of the Board - Ecommerce Foundation.

Adriana Băițan este licențiată în jurnalism și deține o diplomă de master în relații internaționale la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Și-a început cariera jurnalistică în 2006, la cotidianul Curentul, a continuat în trustul Adevărul și a avut colaborări cu revista Q Magazine. În prezent conduce Asociația The Mentoring Project, deținatoarea mărcii Editura Club România. Este interesată de organismele informale și rolul lor în cadrul guvernanței globale.

Oleg Roibu este licențiat al Facultății de Drept a Universității din București (2010) și deține un masterat în Drept Internațional și Comunitar la Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București (2016). Din 2014 face parte din echipa eMAG, unde a coordonat departamentele juridice din Bulgaria, Ungaria și Polonia. Din ianuarie 2018, coordonează activitatea de relații publice a eMAG la nivel național, în jurisdicțiile în care operează platforma, dar și la nivelul Uniunii Europene.

Bogdan Chirițoiu este președinte al Consiliul Concurenței. A deținut funcția de consilier de stat în Administrația Prezidențialeă: la Departamentul de Politici Economice și Sociale (2005 - 2008) și la Departamentul de planificare și Analiză Politică (2008 - 2009). A urmat studii la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Carol Davila din București (1989–1995), apoi un masterat în științe politice la Central European University din Budapesta (1996–1997) și un masterat în studii europene la London School of Economics and Political Science - LSE (1997–1998). În anul 2000, a obținut titlul științific de doctor în economie, specialitatea relații internaționale la Academia de Studii Economice, cu teza de doctorat „Asigurările sociale de sănătate în statele Europei Centrale și de Est”.

Paul Prisecaru este economist-șef în cadrul Consiliului Concurenței, începând din 2012. Acesta deţine o experiență relevantă, atât în domeniul aplicării politicii de concurenţă, cât și în gestionarea Unității economistului-șef. A obţinut o diplomă de licență, o diplomă de masterat și un doctorat în ştiinţe economice, toate trei cu accent pe microeconomie, organizare industrială și politica de concurență. Are o experiență de 7 ani în domeniul aplicării legislaţiei de concurenţă, în cadrul căruia a lucrat la unele dintre cele mai importante cazuri antitrust și de fuziuni în domeniul telecomunicațiilor, serviciilor financiare, transporturilor și profesiilor liberale.

Dragoș Smeu este General Manager și trainer la Mavericks, cu peste 9 ani de experiență în performance media și marketing online. Este specializat în performance media și trainer certificat Google investind până acum bugete de peste 2 milioane de euro în campanii de performance, pentru peste 200 de clienți din peste 120 de domenii diferite de activitate: de la magazine online de cărți, fashion sau agricultură pana la B2B sau platforme online din industria berii, beauty sau FMCG.

Anabela Luca este antreprenor, consultant și trainer de online marketing la adLemonade.ro, agenție de performance marketing de top. Anabela reprezintă un partener strategic pentru orice business care îți dorețte să își crească accelerat vânzările și numărul de clienți de pe internet. În cei peste 9 ani de experiență în online, a construit eficient campanii pe Google AdWords și Facebook pentru peste 300 de companii, administrând bugete de peste 4 milioane de euro/an.

Mihai Vînătoru este managing partner în cadrul DWF, agenție specializată în servicii de crețtere a vizibilității brandurilor în rezultatele organice Google - SEO. Membru în juriul GPeC (Gala Premiilor eCommerce din România) și speaker pe teme de SEO la cele mai importante evenimente de eCommerce din țara noastră, Mihai crede cu tărie în faptul că pentru atingerea oricărui obiectiv este nevoie de un plan, de o strategie, precum și de o disciplină deosebită la nivel de implementare. Tată a doi copii, soț și pasionat de tehnologie.

Cosmin Vladimirescu este General Manager pentru România în cadrul Mastercard, având o experienţă de peste 18 ani în domeniul cardurilor. Cosmin coordonează operaţiunile companiei și gestionează relația cu toți stakeholderii. S-a alăturat echipei Mastercard în aprilie 2007, în poziția de Account Manager pentru România, având ca principală responsabilitate lansarea de produse şi programe noi de carduri. Anterior, între 2005 şi 2007, Cosmin a condus primul departament de fraudă şi refuzuri de plată la Bancpost, analizând situaţiile de risc şi gestionând soluţiile de prevenire a fraudelor pe card.

Paul Anghel ocupă funcția de director general al Direcției de Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Are o diplomă de licență în Economia Agriculturii și Management Agroalimentar de la Academia de Studii Economice București, precum și o diplomă în Științe Juridice obținută la Universitatea Titu Maiorescu București.

Laurențiu Nae este Cofondator Digital Twin. Are o cunoaștere aprofundată a mediului de afaceri după ce timp de peste 14 ani a colaborat cu numeroase companii din industriile de automobile, aerospațiale, energetică, mașini și echipamente, implementând soluții Product Lifecycle Management și Manufacturing Execution Systems. Cu studii în mecatronică, roboți industriali și tehnologii de fabricație la București și Braunschweig-Germania, în 2013 a obținut la Politehnica București titlul de Doctor în Inginerie industrială.

Constantin Măgdălina are o experienţă profesională de 8 ani, timp în care a lucrat la companii multinaţionale, atât în ţară cât şi în străinătate. Constantin are un Master în Marketing şi Comunicare la Academia de Studii Economice Bucureşti. Este certificat Lean Six Sigma şi ITIL (IT Information Library®) ceea ce-i facilitează o bună înţelegere a proceselor şi transformărilor din cadrul organizaţiilor.

Roxana Voicu-Dorobanțu este conferențiar în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, din Academia de Studii Economice din București, doctor în economie și cercetător post-doctoral în cadrul unui proiect al Academiei Române, cu specializări la nivel național și internațional. Membru în multiple organizații internaționale de cercetare din domeniul economic, a avut responsabilitatea coordonării de echipe naționale și multinaționale de cercetare, inclusiv în cadrul unui centru de cercetare specializat. Are și o participare activă în mediul de afaceri, prin consultanță în dezvoltare, gestiunea riscurilor și restructurări.

Valentin Mănescu este specialist în comerț electronic și marketing online, conducând compania tehnologică WEBECOM. Experiența sa de peste 15 ani în industria online a fost dobândită prin furnizarea de soluții pentru afaceri ce doresc să își dezvolte activitatea prin prezența pe Internet. În prezent, acesta realizează cercetări științifice privind modelele de afacere online, căutând căi pentru dezvoltarea acestora prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

Ciprian Negură este începând cu 2011 Senior Manager Management Consulting, KPMG în România. Are 18 ani de experiență în dezvoltarea serviciilor Internet și mobile în România, fiind un profesionist de consultanță în management, cu înțelegere profundă a piețelor de telecomunicații și tehnologie din România. În ultimii 6 ani, a asistat mai multe corporații multinaționale în proiectarea și implementarea atât a strategiilor de revizuire strategică, cât și a celor operaționale. Ciprian a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice, și un program de Executive MBA la Institutul pentru Afaceri și Administrație Publică (ASEBUSS) .

Irina Vijoli este pasionată de tehnologia informației privită din perspectiva modului în care evoluează și transformă modele de business și companii și are o experiență în domeniu de peste 15 ani. A lucrat pentru IBM și Microsoft contribuind la construirea şi promovarea de soluții tehnologice de ultimă generație în România și în Europa. Este fondatoarea platformei DigiQuery - locul unde întrebările despre tehnologie găsesc răspunsuri pragmatice și aplicabile în afacerile secolului XXI și se implică activ în informarea și consultanța mediului de afaceri privitor la posibilitățile de a folosi tehnologia informației pentru a crea inovație și plusvaloare sustenabilă în context internațional. Este membră INACO cu mandatul de a contribui la promovarea competitivității în România prin avans tehnologic.

Grigore Pană are o experiență de 20 ani în industria financiar-bancară cu responsabilitați în corporate&investment banking și dezvoltare de afaceri în sectoare precum IT&C, comunicații și tehnologie, energie, producție echipamente, metalurgie și utilitați, participand în proiecte de finanțare din aceste domenii, emisiuni de obligațiuni sau oferte publice de vanzare acțiuni. În parcursul profesional a fost responsabil de coordonarea activităților de corporate banking, management de risc și trezorerie. A absolvit Universitatea Politehnica și Academia de Studii Economice din Bucuresti, urmand studii post-universitare economice.

Gabriel Ghiță ocupă funcția de Vice President, Business Development, Mastercard Central and Eastern Europe, conducând echipa de business development în cadrul diviziei Central and Eastern Europe. Responsabilitățile lui Gabriel și ale echipei sale sunt concentrate pe implementarea tehnologiilor de plată emergente și pe identificarea a noi oportunități de afaceri în domenii precum comerț electronic, plăți online, plăți instant sau portofele digitale. Gabriel a absolvit cursurile facultăţii de Management în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Pavel Antohe, CEO & Founder Kuende, s-a născut n Bucuresti pe 25 mai, în anul 1989. A absolvit Academia de Studii Economice – Comerţ, Bucureşti. Până sa devină obsedat de Kuende, a fost gamer şi avusese la activ mai multe joburi (în diverse domenii). Ultimul job a fost în cadrul Coca-Cola Hellenic România, la care a renunţat pentru a se dedica visului său. I-a plăcut dintotdeauna să lucreze cu oamenii, sa îi fac să zâmbească şi să le ofere toată încrederea şi sprijinul său (până la proba contrarie). Printre puţinele lucruri care ar putea să reuşească să-l deconecteze de la Kuende ar fi un concert de muzică clasică.

Ella Kállai, economist şi matematician, este economist şef la Alpha Bank România unde lucrează din 2001. Anterior a fost cercetător la Institutul Economic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Republicii Cehe, la Université de Paris 1, Center for Integration Studies din Bonn şi la Institutul de tehnică de calcul Cluj România. A obţinut titlul de doctor în economie la Université de Paris 1, Panthéon-Sorbonne, Charles University, Center for Economic Research and Graduate Education din Praga şi State University of New York.

Florin Boldescu este leader-ul din zona transformării digitale din Raiffeisen Bank România. Are o vastă experiență în domeniul bancar și al telecomunicațiilor și lucrează de peste 10 ani în Raiffeisen Bank. Fiind implicat în cadrul proiectelor de transformare digitală din cadrul Grupului Raiffeisen Bank International, el are o viziune de 360° asupra piețelor din Europa Centrală și de Est din punct de vedere al afacerilor și inovării.

Bogdan Belciu este Partener de Consultanță de Management în PwC România și are peste 18 ani de experiență în domeniul consultanței în management în SUA și Europa. Bogdan este specializat în dezvoltarea de strategii și programe de eficientizare operațională; Bogdan are diploma în finanțe de la Universitatea France II Pierre Mendes, este licențiat în electronica (sisteme de calcul) la Universitatea Politehnică din București şi în gestiunea afacerilor la ASE București, și are un Master în Administrarea Afacerilor (MBA), de la Universitatea Cornell, SUA.

Ionuț Stanimir este Director de Marketing și Comunicare al Băncii Comerciale Române, liderul sistemului financiar bancar din România. A deținut responsabilități de comunicare în cadrul Erste Group Holding Austria între 2006 – 2010. Și-a început cariera în domeniul consultanței de comunicare și public affairs. Deține o experiență de 15 ani în comunicare strategică, managementul reputației, managementul schimbării. Absolvent de Științe Politice cu specializare în sociologie la Școală Natională de Științe Administrative și Politice din București, Facultatea de Științe Politice. Stagiu Erasmus la Universita degli Studi, Perugia, Italia. Vorbește engleză, italiană, germană, franceză. Contributor la volumele colaborative România Noului Văl și România Transatlantică.

Armand Iliescu s-a alăturat echipei wall-street.ro la începutul anului 2016. Evolutia digitalizării în sistemul financiar este una dintre principalele sale preocupări. Un fan declarat al plăţilor contactless şi online, asteapta cu nerăbdare ziua în care numerarul va fi dat uitării, iar industria Fintech din Romania va fi o rampa de lansare pentru unicorni. Timpul liber şi-l petrece pe un teren de tenis, într-o sala de teatru sau punând la cale emisiunea Fintech Friday, pe care o moderează în fiecare dimineaţa de vineri.

Valentin Ionescu este director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară. A activat timp de 20 de ani în domeniul investițiilor şi al supravegherii financiare. Activitatea profesională mai include poziții precum cea de Director General al Bursei de Valori București (2010 – 2011), de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 – 2013) şi de Președinte CA al Depozitarului Central (2010 – 2011), dar și experienţă internaţională – Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) şi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007 – 2009). Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț şi are un MBA la INDE CNAM Paris/ASE.

Andrei Buzgan este cel care, de cinci ani, și-a asumat rolul de a remodela piața creditării din România. În decursul ultimilor 2 ani, Credius s-a impus în pionieratul inovațiilor în domeniu, punând accent pe utilizarea tehnologiilor noi și pe avantajele pe care le oferă mediul online. Înainte de a se consacra cu startup-ul Credius, Andrei Buzgan a ocupat funcții de top management în cadrul companiilor din industriile de asigurări, petrol și gaze (upstream și downstream). Experiența vastă în domenii distincte i-a permis să aplice o viziune nonconformistă în sistemul de creditare din România.

Mihai Sebe este expert în cadrul Institutului European din România și membru al Comitetului Științific al Institute of European Democrats din Bruxelles, Belgia. Cu un doctorat în științe politice obținut la Universitatea din București, printre ariile sale de interes se numără afacerile europene și impactul lor asupra politicilor naționale respectiv impactul noilor tehnologii asupra societății, fiind pasionat de forma lucrurilor care vor veni.

Diana Chelaru este expert economic în cadrul cabinetului de expertiză Syndex România. Syndex România, membră a grupului Syndex, realizează expertize economice și sociale pentru sindicatele românești și pentru reprezentanții salariaților români în structurile de dialog social de dimensiune europeană.

Valentin Maior este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Și-a început cariera ca și web developer, în cadrul unor echipe mici și medii din Cluj Napoca, ulterior preluând responsabilități pe segmentul de project management și business development. În 2014 a lucrat la Paris ca și consultant pentru grupuri franceze precum: Publicis, Webedia şi Sqli. Este co-fondator al platformei Romanian ITComunitatea globala a romanilor din tech.

Răzvan Bologa este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Cibernetică și Informatică Economică din Academia de Studii Economice din București. În paralel cu activitatea academică, a desfășurat, din anul 2000, o intensă activitate în industria internațională de IT ca antreprenor, ca expert și ca inovator. S-a remarcat în domeniul managementului cunoștințelor prin studierea și elaborarea de modalități inovative de învățare accelerată a tehnologiilor informatice de către tineri. Din 2013, este președinte al Asociației „Clubul Informaticii Economice – CyberknowledgeClub”. S-a implicat activ în promovarea informaticii ca materie obligatorie în învățământul preuniversitar.

Virgilius Stănciulescu este director, Direcția IT din cadrul ANCOM. Atent la trendurile și provocările de ordin strategic și tehnic pe care evoluția digitală le impune, viziunea sa este un ANCOM digital, cu sisteme informatice distribuite, interdepartamentale, interoperabile, sigure, pentru aceasta contribuind cu experiența de dezvoltare software, networking și management acumulata în domeniul proiectării sistemelor informatice. Virgilius deține un doctorat Magna cum Laude, a avut colaborări cu Universitatea Tehnică, este certificat în ethical hacking, expert în competitive/ business intelligence, securitatea infrastructurilor critice și a managementului informațiilor de securitate națională. Este membru în proiectul Sistemul Național pentru Combaterea Criminalității Informatice

Irina Drexler este absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, licenţiată în limba şi literatura engleză şi japoneză, cu un masterat în Studii Culturale Britanice şi un doctorat în lingvistică, cu accent pe pragmatică, retorică şi analiza critică a discursului. Din iulie 2018 Irina lucrează la Biroul din Bucureşti al Consiliului Europei (Cybercrime Programme Office). În 2014 a devenit unul dintre membrii fondatori ai primului centru de cercetare în domeniul ştiinţelor umaniste digitale din România (Transylvania Digital Humanities Research Centre – DigiHUBB) în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Din 2016 este coordonatorul naţional pentru România al iniţiativei de tineret No Hate Speech Movement a Consiliul Europei, implementată în 45 de ţări.

Diana Rusu este director executiv al Spherik Accelerator, un ONG care oferă sprijin pentru dezvoltare produselor, marketingul și finanțarea inițiativelor tehnologice din Europa de Est și CSI. Anterior, în calitate de șef de cabinet al ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, a proiectat un program inovator de granturi (Diaspora Startup, 76 milioane de euro) și a coorganizat primul summit al afacerilor diasporei. Diana are o diplomă în Științe Politice (Universitatea Babeș-Bolyai, România) și o diplomă în Relații Internaționale și Studii Europene (Universitatea Central Europeană, Ungaria).

Marilen Pirtea este rectorul Universității de Vest din Februarie 2012. Din decembrie 2016, deputat în Parlamentul României. Vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România (CNR); membru al Biroului Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior; vicepreședinte al A.G.E.R. la nivel național; evaluator cuprins în Registrul Naţional al Evaluatorilor ARACIS, Comisia 7 – Ştiinţe Economice – Finanţe, Membru activ al Asociaţiei Internaţionale de Ştiinţe Regionale. A susținut prelegeri în domeniul guvernanței corporative și a finanțării companiilor, fiind invitat la diverse universități din Italia, Spania, Serbia, SUA, Slovenia, Marea Britanie, etc.

Radu Jugureanu conduce din 2003 departamentul eLearning Conținut Educațional la SIVECO Romania, creând și implementând proiecte mari de educație în 27 de țări și Uniunea Europeană. A creat și coordonat singura echipă din lume care a câștigat de trei ori World Summit Award. A absolvit Facultatea de Matematică a Universității București în anul 1984. Din 1987 a fost implicat în multe proiecte de cercetare și programme doctorale în domeniul pedagogiei, al software-ului educational și al tehnologiilor IT pentru formare. Este unul dintre pionierii INTERNET-ului în România.

Eliza Vaș, expert Biroului Studii și Analize din cadrul Institutului European din România, vice-președinte al Asociației Young Initiative și membră în grupul de politici de tineret al YMCA Europe. Lucrează de peste trei ani în mediul guvernamental și are o experiență de nouă ani în mediul non-profit. A fost profesor pentru învățământul primar, iar printre domeniile de interes se numără educația, politicile de tineret și economia circulară.

David Timiș coordonează Atelierul Digital, cel mai ambițios program de educație digitală din România. Este un membru activ în cadrul comunității Global Shapers, o rețea globală de tineri lideri care sunt modele de implicare civică în societățile din care provin. David a fost numit „Tânărul Lider al Anului” de către Revista Cariere și inclus în prestigioasa listă alcătuită anual de către Revista Forbes, „30 Sub 30”, ca rezultat al muncii sale continue pentru promovarea educației, competențelor digitale și antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Alexandru Aniței este antreprenor și director general Cybertech SRL. În cadrul activității Cybertech SRL a participat în ultimii 20 de ani la elaborarea și dezvoltarea de software educațional, printre care sisteme de e-learning, manuale digitale și sisteme de administrare a instituțiilor de învățământ. În ultimii cinci ani a dezvoltat www.360alumni. com, o platformă social media ce permite universităților menținerea contactului cu foștii absolvenți.

Tatiana Drăguțan este consultant de management și dezvoltare organizațională, facilitator de inovație și design thinking, precum și coach executiv. Cu o experiență de peste paisprezece ani în companii multinaționale și în start-upuri, a condus Maastricht School of Management România și divizia de operațiuni de resurse umane pentru Europa a Wipro Technologies România. Absolventă a Facultății de Litere a Universității din Oradea, a unui master în Lingvistică Engleză Aplicată, și a altuia de Analiză și Soluționare a Conflictelor în Relații Internaționale, deține și o diplomă de EMBA din partea Maastricht School of Management din Olanda.

Sorin Găină este în prezent masterand în anul II, în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, la specializarea Istorie, memorie, oralitate în secolul XX. În trecut a absolvit cursurile de licență ale aceleiași facultăți la specializarea Studii de Securitate, cu tema de licență: Departamentul de Informații Externe între 1972-1978. Este bucuros să facă parte din acest proiect editorial desfățurat din inițiativa Club România și este încrezător ca împreună cu ceilalți co-autori să contribuie la îmbunătățirea culturii domeniului cibernetic.

Iulian Crăciun are peste 15 ani de experiență în dezvoltare software. Este absolvent al Facultății de electronică și telecomunicații, din cadrul Universității Politehnice din București și pasionat de robotică și Inteligență Artificială (AI), domeniu în care a susținut o serie de prezentări publice, fiind implicat în proiecte de cercetare în domeniul Big Data și Autonomous Driving. Este fondatorul ”Startevo”, o asociație care-și propune să-i inspire pe români să lupte pentru visurile lor. Politica este o altă mare pasiune a sa.

Theodor Marcu studiază informatica la Princeton University, New Jersey și este pasionat de tehnologie, design și data science. Din iunie 2017 lucrează la îmbunătățirea echipamentelor medicale pentru nou-născuți. În timpul verii 2018 Theodor se va alătura echipei Orbital Insight, un startup finanțat de Sequoia Capital și Google Ventures care analizează imagini din satelit pentru a crea modele matematice care pot prezice anumite tendințe din diverse industrii, precum performanța mall-urilor în timpul Black Friday.

Dr. Marius Geantă este preşedinte şi cofondator al Centrului pentru Inovaţie în Medicină, organizaţie nonguvernamentală al cărei obiectiv este promovarea inovaţiei în toate sectoarele sistemului de sănătate, cu scopul de a scurta drumul unui produs sau serviciu de la laboratorul de cercetare la patul bolnavului. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, iar în prezent este doctorand în medicină digitală. A fost sau este implicat într-o serie de proiecte de cercetare inovatoare la nivel european, cu accent pe medicina personalizată, precum IT Future of Cancer. În 2017 a fost co-președinte al Școlii de Vară a Alianței Europene pentru Medicină Personalizată. (EAPM)

Dan Vasilache are o experiență de peste 30 de ani în producţie, operare, cercetare-dezvoltare şi proiectare, de sisteme şi proiecte legate de software şi echipamente electronice, în domeniul industrial al calculatoarelor şi conexe. Este Doctor Inginer, Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Calculatoare şi Automatică, 1976, Specialitatea Calculatoare Electronice și creator al unui sistem de operare de time-sharing (multiacces) pentru calculatorul românesc Felix 512, GTSF (General Timesharing System for Felix) - primul sistem de operare românesc original (1971-1976), de mari dimensiuni (http://www.danvasilache. info/CVDV.pdf)

Bianca Floarea este specialist în finanțări pentru proiecte culturale și în afaceri europene. A absolvit un masterat în management şi politici culturale la Universitatea de Arte din Belgrad și lucrează de peste 10 ani în organizaţii neguvernamentale și instituții publice din domeniu, în Belgia și România (Culture Action Europe, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, Ministerul Culturii). Este membru fondator și vicepreședinte al Asociaţiei MetruCub – resurse pentru cultură. În 2015 a coordonat primul raport național despre datele deschise în cultură, iar de patru ani lucrează în Biroul Europa Creativă România, unde oferă consultanță de specialitate și asistență tehnică organizațiilor care vor să dezvolte parteneriate europene și să acceseze finanțare pentru sectoarele culturale și creative.

Claudia Șerbănuță este doctor în biblioteconomie și științele informării, doctorat obținut la Universitatea din Illinois, SUA. Licențiată în informatică și având un master în biblioteconomie, Claudia a fost în perioada 2014-2016 manager interimar al Bibliotecii Naționale a României. Ea este membră în consiliul de conducere al Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și face parte din echipa Fundației Progress care implementează inițiativa națională CODE Kids. Claudia este interesată de aspecte ale culturii informației ce țin de modul în care este influențată memoria la nivel individual, al comunității, al instituțiilor și al societății în contexte afectate de cenzura sistematică și de controlul informației. despre utilizarea noilor tehnologii de informare și comunicare în Europa de Est.

Dan Matei este documentarist, (fost) programator profesionist specializat în regăsirea informațiilor. Timp de peste 20 de ani director al fostului CIMEC - Institutul de Memorie Culturală (acum parte a Institutului Național al Patrimoniului). Actualmente reprezentant al României în grupul de experți DCHE [Digital Cultural Heritage and Europeana] al Comisiei Europene. Preocupări majore: modele de date, ontologii, biblioteci digitale.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC, lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon (http://siclab.fr/membres). Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online din România și al primei Teorii Social Media.

Alexandru Giboi este directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, membru în Consiliul de Conducere al Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA) și Secretar General al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani și Sud-Estul Europei (ABNA-SE). Este licențiat în Inginerie Biomedicală al Universității Politehnice București și în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Deține un masterat în Construcție Politică și Management Electoral, la SNSPA. A absolvit cursul de Politică Externă și Diplomație al Institutului Diplomatic Român, programul de studiu masteral al Școlii Europene „Ovidiu Șincai”, precum și cursul de Securitate și Bună Guvernare din cadrul Colegiului Național de Apărare.

Radu Preda este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 2014, ocupă funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Daniel Dăianu, economist, fost ministru al finanțelor între 1997 şi 1998, a fost ales în 2014 membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României. Este membru titular al Academiei Române, profesor universitar la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, președinte al Societății Române de Economie (SOREC), membru al American Economic Association, membru în Societatea Academică Română. La alegerile europarlamentare din 2007 a fost ales eurodeputat din partea PNL. Este membru al Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR) din 2011. Este membru al HLGOR (High Level Group on Own Resources) al UE, care este condus de Mario Monti. Este membru al centrului internațional de cercetări CASE (Polonia). În 2014 a fost invitat să facă parte din Board of Trustees al organizației Friends of Europe (Bruxelles).

Vasile Dâncu este sociolog, cu o bogată carieră didactică și de cercetare în domeniul ştiinţelor sociale şi în publicistică. De-a lungul carierei didactice a pus bazele mai multor facultăți, centre de cercetare sau masterate în universităţi publice şi private din Bucureşti şi Cluj Napoca. Începând din anul 2000, Vasile Dîncu a fost implicat activ în viaţa publică din România, deținând de mai multe ori portofoliul de ministru sau activând ca și parlamentar. În activitatea antreprenorială, a fondat două dintre cele mai importante companii de cercetare a opiniei publice şi cercetare socială din România: Institutul de Studii Sociale, Marketing şi Publicitate - Metro Media Transilvania (1994) și Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES (2009), la acesta din urmă activează, în prezent, pe poziția de director cercetare-dezvoltare. Pasionat de jurnalism, Vasile Dâncu a creat și mai multe instituții media: săptămânalul regional Transilvania Reporter, grupul de media regional Transilvania Media Grup, dar și Revista de cultură și gândire strategică SINTEZA. Este autor a numeroase cursuri lucrări și volume de sociologie cercetare sociologică, dar și a opt volume de publicistică în care radiografiază societatea contemporană. Publică texte de opinie şi atitudine în revista SINTEZA şi pe blogul personal.

Alina Bârgăoanu, profesor universitar doctor, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice; expert în cadrul High-Level Expert Group on Fake News and Disinformation Online (Comisia Europeană); Președinte al Institutului European din România; autor, coautor și editor al mai multor cărţi de specialitate. Fondator şi director al revistei online Convorbiri Europene www.convorbirieuropene.ro); bursier Fulbright (2001- 2002).

Silviu Nate este licențiat în Științe Politice; a absolvit International Institute for Political and Economic Studies, afiliat al Georgetown University. Este președintele Centrului pentru Cooperare Internațională și Studiul Păcii, are o experiență de peste 15 ani în domeniul ONG și a proiectelor derulate în cadrul societății civile. A absolvit două programe de masterat în domeniile securității naționale și internaționale; a obținut titlul doctor în domeniul Științe Militare și Informații la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” din București.

Lucian Despoiu este fondator și director general al Majoritas, un consorțiu de companii de succes în domeniul tehnologiei și comunicării online politice, și acționar principal în Kondiment, agenție digitală pornită din România prezentă acum la nivel internațional. Sub conducerea sa, Majoritas Global a derulat campanii de succes în alegeri ce au avut loc în Africa, Asia, America Latină și Europa. Recent, Lucian a adăugat grupului de companii Majoritas o inițiativă educațională - Majoritas Academy - și o companie de cercetare de piață în timp real - Majoritas Insights - cu scopul de a dezvolta soluții care să ajute cetățenii să participe la deciziile ce se iau în societate.

Eduard Lovin este Vicepreşedinte ANCOM. A absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica București şi al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, din cadrul ASE Bucureşti. Are un Master în Fotonică la Universitatea Politehnică București și o experienţă de peste 18 de ani în sectorul comunicaţiilor electronice din România, atât în mediul privat cât şi în cel public. Anterior a lucrat în Agenția pentru Serviciile Societății Informaționale (ASSI), ocupând funcția de director, în cadrul Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei și în ANCOM, unde a fost director executiv al Direcției Executive Reglementare.

Monica Chiffa este cadrul didactic asociat în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene, unde predă materia „Introduction in Evaluation Studies”. Este autoarea a unei cărţi despre impactului politicii europene de dezvoltare regională în România şi a scris pe teme legate de schimbare instituțională, neoinstituționalism, politici de dezvoltare şi reforma statului. A lucrat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Europene (actualul Minister al Fondurilor Europene) iar în prezent este șef Birou Afaceri Europene și Relații Internaționale în cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională.

George Anghel are o experiență de mai bine de 10 ani în cunoașterea fenomenului digitalizării în România. Și-a dedicat ultimii ani coordonării proiectului Ghiseul.ro, experiență care i-a permis să găsească modelul de convergență între nevoile administrației publice, așteptările cetățenilor și tehnologiile de ultimă oră. În această calitate a pornit proiectul Digitax, destinat digitalizării complete a relației cu cetățenii și a comunicării dintre instituțiile publice.

Ioan-Vlad Loghin este geograf, doctor al Universității din București, specializat în sisteme teritoriale și modelare spațială a datelor. În prezent este manager de proiect în cadrul Intergraph Computer Services și coordonează construirea de soluții informatice geospațiale de analiză și suport decizional, pentru organizații publice și private din întreaga lume. Este pasionat de cartografie, analiză teritorială și statistică, fiind implicat în mai multe proiecte de cercetare în cadrul cărora utilizează și promovează tehnologiile G.I.S. (Geographic Information System).

Florin Ivașcu, absolvent al facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică specializarea Informatică Economică. În prezent este coordonatorul departamentului ,,Cercetare - Dezvoltare” în cadrul Intergraph Computer Services și are o exepriență de peste 10 ani în implementarea sistemelor informatice pentru sectorul Ordine Publică. Preocupat de optimizarea fluxurilor de lucru și de standardizarea bazelor de date a promovat modelul de date obiectual în soluțiile bazate pe technologii G.I.S. (Geographic Information System).

Ciprian Iosep este pionier al implementării codurilor de bare pentru produsele românesti, participând în 1993 la fondarea asociaţiei nationale de standardizare în domeniul codificarii produselor, locaţiilor şi serviciilor, recunoscută de Guvernul Romaniei ca unic gestionar al standardelor de codificare din comerţ şi distribuţie în sistem EAN. În prezent, este preşedinte al Asociaţiei GS1 Romania(www.gs1ro.org), reunind peste 5 000 de companii locale şi internaţionale ce operează în România, conducând proiecte de consultanţă pentru identificare, serializare, sincronizare de date şi standardizare a codificării în domenii precum comert, producţie, apărare, sănătate, mediu, concurenţa şi protecţia consumatorilor.

Mirela Mărcuț, asistent universitar doctor, Universitatea din Oradea. Domeniile sale de interes includ politicile digitale, relația dintre tehnologiile de informație și comunicare și societate, economie, politică. Bursier al Fundației Jean Monnet pentru Europa din Lausanne în anul 2017. Principalele lucrări publicate: The Socioeconomic Evolution of the European Union: Exploring the Electronic Frontier (2016), și Crystalizing the EU Digital Policy. An Exploration into the Digital Single Market (2017), ambele publicate la editura Springer.

Monica Lupașcu este practician drept cu experiență de peste 15 ani în mediul privat și de stat/Consilier în proprietate industrială cu specializarea Mărci și Indicații geografice. Și-a început activitatea în cadrul administrației publice centrale, în departamentele de analiză și avizare a actelor normative din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Fondator al platformei de informare în domeniul proprietății intelectuale și legislației internet www.cyberlaw.ro. Membru al Asociației pentru Tehnologie și Internet.

Gheorghe Cazan are o experiență de peste 20 de ani în domeniul achizițiilor publice. A participat la comitetele UE (Comitetul consultativ pentru achiziții publice, Grupul de lucru pentru achiziții electronice) și a fost cooptat în calitate de expert al Comisiei Europene, Sigma OECD și Banca Mondială. Pe plan național a avut o contribuție semnificativă în elaborarea cadrului legislativ privind achizițiile publice în conformitate cu Directivele UE, legislație primară și secundară. În anul 2005 a fost numit director general în cadrul Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice - DG Politică și Reglementare. În prezent este director general al echipei Ceparu & Irimia Consulting SRL.

Gabriela Alcea Stănilă este expert în achiziții publice și practician cu experiență în Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Agenția Națională pentru Achiziții Publice, coordonator al implementării Strategiei Naționale în domeniul Achizițiilor Publice.

Florin Irimia este avocat specializat în domeniul achizițiilor publice, în special în soluționarea litigiilor care vizează atribuirea și derularea contractelor finanțate din fonduri publice. De asemenea, este Președinte executiv al Asociației Experților în Achiziții AEXA. Florin Irimia gestionează cursul de Contencios al achizițiilor publice în cadrul Masteratului în achiziții publice organizat de Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

Ecaterina Milica Dobrotă este consilier de soluționare a contestațiilor în domeniul achizițiilor publice în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, din anul 2017. Anterior a fost project manager în cadrul companiei Deloitte Audit, specialist în achiziții pentru o autoritate contractantă și pentru operatori economici. Timp de 6 ani a fost observator desemnat, în cadrul UCVAP Galați. A activat în calitate de vicepreședinte al Asociației Experților în Achiziții (AEXA) în perioada 2014 – 2017.

Yugo Neumorni, CISA, EMBA este membru în Boardul asociației paneuropene EuroCIO și Cybersecurity Council Chairman al EuroCIO. Este de asemeni președintele asociației CIO Council România, membru în British Computer Society Elite și Director IT al Hidroelectrica. Anterior, Yugo a fost peste 10 ani Head of IT pentru Vimetco, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est și peste 6 ani IT Manager în cadrul Deloitte Central Europe. Cu peste 24 de ani de experiență în industria IT, Yugo Neumorni este specializat în reorganizarea și dezvoltarea ecosistemelor IT din zona industrială și de manufacturing.

Ioan-Cosmin Mihai este director al Departamentului de Științe Comportamentale din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Este cercetător, trainer și speaker în domeniul securității informatice, criminalității informatice și cooperării internaționale. Cu un doctorat și un postdoctorat în securitatea informatică, coordonează proiecte de cercetare și analize științifice în acest domeniu.

Radu Răuță este unul dintre fondatorii Integrity Solutions, o companie de consultanță specializată în guvernanță corporativă, managementul riscului și conformitate, activă în România și în regiune. Absolvent al University of Hull (Marea Britanie), acesta s-a întors în România în 2013, începându-și cariera în consultanță în afaceri publice. Cu peste 1000 de ore de experiență în dezvoltarea și implementarea sistemelor de management anti-mită, Radu Răuță și colegii din Integrity Solutions au contribuit la traducerea și adoptarea în România a standardului de management anti-mită ISO 37001.

Cătălin Aramă este director general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Are peste 15 ani de experiență în industria IT și a deținut funcții de conducere, atât în mediul public, cât și în mediul privat. El a fost președinte al Clusterului de IT Dunărea de Jos și administrator al Software Park Galați, precum și președinte al Centrului Național România Digitală, instituție în care și-a desfășurat activitatea timp de patru ani.

Bogdan Bocșe este managing partner la VisageCloud, soluția de recunoaștere și clasificare facială. De-a lungul carierei, el a lucrat atât în cercetare, cât și în arhitectura soluțiilor IT. Deep learning, computer vision, sistemele cloud și big data se numără printre ariile de interes profesional. Un cinefil convins, crede că pentru o minte deschisă și perseverentă nu există uși închise.

Stelian Brad, Profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Președinte al Clusterului Cluj IT, este specializat în robotică inteligentă și managementul inovării. Are un doctorat în robotică și unul în economie. Are experiență în antreprenoriat și activitate executivă în sectorul IT, fiind responsabil cu dezvoltarea mai multor tehnologii inovative în domeniu. A coordonat proiecte în sectorul IT, dar și în domeniul strategiilor de informatizare și pentru orașe inteligente, strategiilor de specializare inteligentă, și strategiilor de competitivitate economică.

Paulina Mitrea, Conferențiar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, este specialist în IT cu experiență în industria de resort, în cercetare și activitate academică. Doctor în calcul de înaltă performanță, cu activitate în cercetări interdisciplinare, o implicare recentă fiind aceea de director al proiectului „Brained City – Dezvoltarea Inovativă prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca” al Clusterului Cluj IT. Are specializări în managementul clusterelor și specializării inteligente a regiunilor.

Daniel Homorodean, director al companiei Arxia, membru al Consiliului Director al Clusterului Cluj IT, co-fondator al PlanningWiz Gmbh și organizator al conferinței internaționale anuale TYPO3 East Europe. Este implicat în proiecte orientate pe implementări și strategii pentru orașe inteligente, în special pe domeniul e-administrație/e-guvernare, fiind membru în comitete de standardizare cu activități la nivel european şi internațional.

Bogdan Florea este fondatorul, acționarul principal și CEO al Connections, începând cu 2005. Anterior a condus proiecte de dezvoltare software ca manager de proiect pentru Motorola și Freescale Semiconductor. Bogdan a absolvit Universitatea Politehnică din București, cu diploma de inginer, are un Executive MBA la Vienna University și studii internaționale la Technische Universiteit Eindhoven și Vrije Universiteit Brussels. Este doctorand al Facultății de Relații Internaționale, SNSPA, lucrând în prezent la teza de doctorat cu titlul „Complex System for Analysis of Security State Evolution (from Uncertainty and Complexity Theories Perspective)”.

Cristina Moise lucrează de mai bine de 10 ani în domeniul data analytics. Competenţele sale în domeniul Inteligenţei Artificiale s-au axat pe algoritmi de învăţare automată precum şi programarea cognitivă. În prezent, Cristina este doctorandă în cardrul programului Human Languages Technologies din cadrul Universităţii Bucureşti. A absolvit programul MBA al Universităţii Warwick, facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informtică Economincă (ASE) şi, în cadrul unei burse Erasmus, a studiat la Université d’Orléans, Franţa.

Andreea Poșircă lucrează ca Data Specialist și își concentreză atenția asupra Artificial Intelligence, Machine Learning și IoT. În timpul studenției, prin intermediul organizației studențești Voluntari pentru Idei și Proiecte, a început ca om în echipa de organizare a unui proiect educațional destinat studenților excepționali din diverse domenii (Studentul Anului) continuând ca Manager Financiar și membru al bordului executiv. Ulterior acestei perioade, a trecut prin domeniul consultanței de management și project management.

Mihnea Popa lucreză în poziția de Data Scientist încă din perioada în care era student la facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. A ocupat poziția de președinte al organizației de voluntariat Rotaract, ca principal reprezentant al clubului în relația cu partenerii externi. Este pasionat de algoritmii de date care stau la baza oricărei tehnologii contemporane, de modul în care Inteligența Artificială poate schimba felul în care cunoaștem lumea actuală și este implicat în mod activ în proiecte unde acumuleză experiențe care îi îmbogătesc gândirea analitică.

Dan Bugariu este președinte și Fondator al Asociației Smart City, avand o experienta de 12 ani ca arhitect software, 15 ani ca antreprenor și 5 ani în domeniul de Smart City. Absolvent al facultăților de Economie și Administrare a Afacerilor și Automatică și Calculatoare, Dan și-a început cariera profesionala în cadrul departamentului de Management Strategic al Organizațiilor, Universitatea de Vest Timișoara. Este inițiator, coordonator sau mentor în diferite programe care accelereaza dezvoltarea startup-urilor și orașelor.

Ștefan Gergely este un antreprenor în lumea blockchain cu experiență în startup-uri software în jurul lumii și din domenii diferite. Și-a petrecut ultimii ani din viață consultând companii mici și mari care vor să înțeleagă mai bine ce este blockchain și cum ar putea fi folosit pentru a revoluționa domeniul în care activează. Cea mai recentă aventură a lui Ștefan este aurus.io, un startup pe blockchain orientat către a revoluționa domeniul aurului prin crearea unei criptomonezi cu acoperire în bunuri reale.

Marius Nica a fost ministrul Fondurilor Europene (2015). A absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofiţer la MApN. A fost consilier europarlamentar, director de cabinet la Ministerul Mediului, secretar general adjunct al ministerului Mediului și secretar de stat la Ministerul Muncii. Marius Nica deține o diplomă de masterat la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA), precum și un MBA la Academia de Studii Economice București.

Daniel Dumitrescu este fondator al Centrului European pentru Servicii de Investiții și Finanțare din anul 2000, cu o experiență financiară completă, inclusiv în scrierea, evaluarea și co-finanțarea proiectelor europene. În prezent, Daniel a revenit la consultanță cu un curs actualizat pentru start-up-uri Fin Tech pe segmentul IMM-urilor.

Diana Dumitrescu este co-fondator și director financiar la Centrul European pentru Investiții și Finanțări în Servicii. Diana a reușit să extindă expertiza companiei pe Instrumentele Financiare Europene. Experiența sa de peste 14 ani în domeniul bancar și rezultatele cercetării sale doctorale în cadrul programului Innov FIN Financial Instruments, a permis ECSIF să furnizeze cursuri și consultanță pentru Innov FIN pentru bănci, fonduri de garantare și fonduri de capital de risc.

Peter Barta cochetează cu antreprenoriatul încă din vremea liceului când a intrat în contact cu noțiuni legate de management, strategie, planificare, bugetare și le-a învățat practicându-le. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale, cu un scurt periplu prin Facultatea de Istorie din cadrul UBB din Cluj. Și-a aprofundat studiile de management sau dezvoltare strategică la universități precum Massachusetts Institute of Technology, INSEAD sau, mai recent, Harvard Business School. În ultimii ani a fost implicat în dezvoltarea antreprenoriatului în România.

Claudiu Cercel este bancher de carieră. Coordonator al activităților de Piețe Financiare, a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, în 1992, și numeroase alte cursuri de management și leadership în cadrul Societe Generale și al altor instituții bancare: Nomura Bank (Londra), Bank of America (San Francisco), Universitatea din Montreal sau London Business School.

Dragoș Jaliu deţine o certificare internaţională în management de proiect acordată de Project Management Institute, Folcroft, Pennsylvania, USA, este doctor în domeniul dezvoltării regionale și a fost visiting scholar la George Washington University – School of Business and Public Management. În prezent urmează un MBA în Antreprenoriat și inovare în cadrul WU Executive Academy. A inițiat www. fonduri-structurale.ro şi www.proiecte-structurale.ro. A făcut parte din colectivul care a elaborat Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României Orizonturi 2013-2020-2030. Dragoș este partener Structural Consulting Group, conferențiar SNSPA - Facultatea de Administraţie Publică şi membru Project Management Institute.

Victor Vevera, cercetător gradul II, este Director tehnic și membru al Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică-ICI București. Doctor în științe militare și informații, fiind la bază atât jurist cât și inginer, specializat în fizică nucleară, Victor are o vastă experiență în domeniul securității naționale, ocupând de-a lungul timpului numeroase poziții manageriale și de consiliere în diverse organisme ale statului. A publicat numeroase articole și lucrări pe teme de Securitate națională și internațională, Securitate energetică, criminalitate informatică, protecția infrastructurilor critice și a coordonat numeroase proiecte de interes national.

Pavel Popescu este deputat al Partidului Național Liberal, tânăr politician, entuziast și susținător al valorilor de dreapta. A fost unul dintre tinerii care au emigrat, dar s-a întors cu o nouă viziune în speranța că va putea să integreze în activitatea sa de politician ideile bune pentru ca fiecare român să simtă că trăiește mai bine. În mandatul său de parlamentar o prioritate o reprezintă promovarea digitalizării României.

Parteneri

unicreditbank
BRD
nuclearelectrica
AZOMURES
PETROM
pwc_logo
logo theinstitute_miscarea industriilor creative (1)
eon
1_LOGO_CEC_160_principal_verde_tagline