Caravana Duster-Romania Noului Val a ajuns la Chisinau
Volumul “Romania Noului Val”, lansat la Universitatea de Studii Europene din Moldova.
Acțiunea a fost realizată in parteneriat cu Groupe Renault si BCR.
Volumul “Romania Noului Val”, lansat la Universitatea de Studii Europene din MoldovaVolumul “Romania Noului Val”, editiile in limba romana si engleza, s-a lansat, luni, la Chisinau, in cadrul Universitatii de Studii Europene din Moldova, in prezenta cordonatorilor Marius Stoian si Bogdan Gavrila si a autorilor.
Evenimentul face parte din cadrul proiectul “Caravana Duster-Romania Noului Val” care isi propune sa lanseze lucrarea, in marile centre universitare din Romania si Republica Moldova.
Potrivit autorilor, carte reprezinta prima platforma din Romania care reuneste viziunile tinerilor din generatia Y despre viitor, configurata in jurul interesului pentru cele mai noi teme globale cum ar fi democratizarea cunoașterii, monedele digitale, inovația în domeniul energiei, guvernanța digitală și creativitatea, noua direcție în cultură, educația alternativă și transformarea educației prin design, arhitectura deschisă, noua cinematografie, exoeconomia, urbanismul participativ, leadershipul feminin, minorități și rețele, guvernanța corporativă, tehnologiile disruptive, open data și e-government, agricultura reinventată, revoluția roboților industriali, explorarea și colonizarea spațiului, comunitățile vulnerabile, gândirea divergentă, etc.
“Romania noului val este conectata la retelele globale de cunoastere si dezbatere, iar lucrarea a generat o comunitate digitala, #noulval, cu peste 5000 de membri, pe care tinerii din Republica Moldova o pot accesa. Este daca vreti, sansa unei regasiri intr-un plan comun-spatiul digital- si a unei acomodari si conectari la valorile euroatlantice. “, a explicat Marius Stoian.
La randul sau, Bogdan Gavrila le-a vorbit tinerilor studenti, prezenti la intalnire, despre alfabetizarea in retele, ca o componenta ce defineste cetateanul digital. “Tehnologia din ziua de azi formeaza valorile generatiei noastre. Suntem cetateni digitali, ne exprimam pe aceeasi platforma.Complementar celor studiate la facultate, este foarte important sa va alfabetizati in retele, sa incepeti structurarea propriei retele digitale, pornind de la cei apropiati, prieteni, profesori si continuand cu accesarea celor mai reputate personalitati ale lumii”, a explicat Gavrila.
Radu Magdin, unul dintre contributorii volumului, a completat ca reteaua on-line este o o cheie de acces la milioane de idei si resurse, iar construirea unei imagini on-line este un pas esential pentru reusita profesionala. ” Inteligenta sociala exprimata on-line este o o cheie a succesului. Reteaua ne ofera posibilitatea de a ne cunoaste mai bine, de a ne promova, de a crea comunitati cu aceleasi interese. Cartea Romania Noului val ofera o harta cu oameni extrem de diferiti, cu pasiuni in diverse domenii, sunt tineri cu viziune care pot inspira noul val al Moldovei”, a spus Radu Magdin.
Evenimentul a beneficiat de prezenta rectorului Universitatii, Iurie Sedletchi si a profesorului Andrei Slutu.
Volumul “România noului val”, a fost lansat sub egida revistei Foreign Policy.Cartea reunește în premieră viziunile despre viitor a 77 de tineri de succes, antreprenori, lideri emergenți din Generația Y (cu vârste sub 40 de ani).
Cartea este împărțită în patru capitole: “Industriile creative. Revoluție cu puterea imaginației”, “Lideri emergenți și leadership românesc în secolul XXI”, “Noua economie a cunoașterii. Antreprenoriatul de a treia generație” și “Predicțiile Generației Y”.
Coordonarea tehnică este asigurată de Marius Stoian și Bogdan Gavrilă.
Mai multe detalii despre volum sunt disponibile pe www. noulval.ro