Mentoring Project

VOLUMUL „100 DE FEȚE ALE INOVAȚIEI”, LANSAT ÎN PREZENȚA PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

Fără titlu-1

 

Volumul „100 de fețe ale inovației”, coordonat de Mihaela Nicola și Marius Stoian și publicat la Editura Nemira a beneficiat de o prezentare în cadrul evenimentului dedicat aniversării a cinci ani de Club România, la  care invitatul special a fost președintele Klaus Iohannis.

Volumul, care reunește 100 de personalități cu 100 de inovații proprii se înscrie într-o serie de proiecte editoriale realizate sub egida Club România, alături de „7 teme fundamentale pentru România”, „România Noului Val” sau „România Transatlantică”.

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe coordonatori pentru crearea unui cadrul de dialog prolific care sa producă idei novatoare pentru ca România să fie mai așezată, mai puțin zgomotoasă, dar mai productivă.

„Club România poate răspunde cu detașare ce a făcut în ultimii cinci ani de activitate, și aici mă gândesc la numărul și consistența întâlnirilor sau a volumelor editate”, a spus președinteșe Iohannis.

Cartea, de dimensiuni ample, este structurată  pe 10 capitoleEducație,  Sinergii și Eco-InovațiiAntreprenoriat social, Resurse pentru optimizare umană, Cultură, Evoluție cognitivă și Cercetare, Open SocietyMedicină, Resurse de inovare pentru provocări viitoare, Profiluri inovatoare și reprezintă un hub de idei și proiecte, care regrupează unele dintre cele mai importante invenții și inovații românești din ultimele decenii.

Lucrarea pune împreună contribuții din partea unor personalități consacrate precum și aportul tinerilor antreprenori din România noului  val care prin creativitate, perseverență și nonconformism fac să prindă viață ideile curajoase.

Ea cuprinde de asemenea și  un capitol special dedicat marilor invenții românești care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului umanității, dar și o secțiune intitulată „Resurse de inovare” cu 10 contribuții ale unor tineri sub 18 ani care prin natura preocupărilor și realizărilor deopotrivă , demonstrează un consistent potențial în domeniu.