Mentoring Project

Lansare EDITURA CLUB ROMÂNIA: ENERGIA. CONCEPTE ȘI INSTRUMENTE OPERAȚIONALE

Primul Caiet documentar intitulat „Energia. Concepte și instrumente operaționale”, apărut la Editura Club România și coordonat de Marius Stoian și Clara Volintiru a fost prezentat în cadrul unui eveniment dedicat, care a reunit o parte dintre cei peste 40 de contributori, dar și factori de decizie interesați, din cadrul administrației centrale.

Volumul, care are un cuvânt introductiv semnat de acad. Daniel Dăianu,  face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat
„România 4.0”, care se va desfășura pe toată durata anului 2018, în pregătirea președinției României a Consiliului Uniunii Europene. Proiectul își propune realizarea a 10 caiete documentare pe marginea celor mai importante capitole europene Energie,  Infrastructură, Agricultură,  Sănătate, Societate Digitală și Inovație, etc care se dezbat în cadrul întâlnirilor Consiliului UE.

Lucrarea, structurata în două părți,  „Instrumente” și „Concepte” își propune să aducă în prim plan o viziune integratoare a problematicilor cele mai actuale în domeniul energiei pe plan internațional și autohton și să coreleze conceptele utilizate în dezbaterea globală în energie cu instrumente operaționale menite să implementeze viziuni noi în cadrul național.