Mentoring Project

CLUB ROMÂNIA, ANIVERSAREA A 8 ANI DE ACTIVITATE CU PESTE 200 DE INVITAȚI

Club România, unul dintre cele mai reprezentative grupuri de reflecție din societatea românească a sărbătorit alături de peste 200 de membri și invitați 8 ani de activitate.

Evenimentul aniversar, s-a desfășurat joi, 3 octombrie, cu începere de la ora 18.00 la WTCB Sala New York și a reunit susținători și facilitatori care în decursul anilor au contribuit la consolidarea Club România ca spațiu al dialogului și promovării valorilor democratice.

În semn de recunoaștere și apreciere pentru participarea consecventă la acest efort comun, 20 de membri Club România au fost distinși cu „Premiul Special Bogdan Andrei Gavrilă”.

Un omagiu în memoria celui care a fost Bogdan Gavrilă, secretarul general al Club România, spirit liber și neobosit promotor al valorilor euro-atlantice.

De-a lungul anilor, Club România  și-au propus conectarea forței intelectuale românești la marea conversație globală și atragerea celor mai luminate minți din România.

Pentru înalta calitate a expunerilor și participare constantă la lucrările Clubului, pentru fiecare dintre cei 8 ani de activitate au fost selectați câte trei membri Club România, reprezentanți ai categoriilor „Senior leaders”, „Leaders” și „Young leaders”, cărora le-a fost decernată Diploma „Best Speaker”.

Editura Club România, brațul „armat” al Club România a reușit, în mai puțin de 2 ani de zile de la înființare, să reunească într-un amplu proiect editorial colaborativ unic-Seria Caiete Documentare Club România– o importantă resursă de inteligență românească, oferind viziuni consolidate pentru accelerarea aprofundării procesului de integrare europeană.

Peste 20 de formate speciale de dezbatere au fost organizate în marile centre urbane cu prilejul lansărilor celor 4 volume: Energia, Transporturi și Infrastructură, România Digitală, Agricultura, la care au participat coordonatori și autori.

Pentru contribuția la dezvoltarea spațiului românesc de idei, celor 410 de contributori din Seria Caiete Documentare Club România le-a fost oferită Diploma de Excelență, în semn de apreciere pentru participarea activă la susținerea proiectului „mai multă Europă în România, mai multă Românie în Europa”.

Cu prilejul evenimentului Club România-8 ani, a fost lansată și cea de-a doua ediție a Caietului Documentar Energia. Concepte și instrumente operaționale, în coordonarea Clarei Volintiru, Marius Stoian și Lăcrămioara Diaconu Pințea, iar varianta electronică a întregii serii a fost pusă la dispoziția invitaților pe suporturi de tip memory-stick realizate în parteneriat cu Exim Bank.

Club România a facilitat și  va continua să faciliteze întâlniri cu unii dintre cei mai importanți gânditori contemporani care expun în cadrul reuniunilor speciale viziuni inedite asupra lumii și societății. Cu prilejul aniversării a 8 ani de activitate, invitatul special al evenimentului a fost Thierry de Montbrial, președintele Institutului Francez de Relații Internaționale (IFRI), cel de-al doilea cel mai influent think-tank din lume, conform clasamentului Global Go-To Think Tanks Report (Realizat de Universitatea Pennsylvania, SUA).

Thierry de Montbrial estemembru în boardul internațional de Senior Adviseri al Club România și a felicitat cu această ocazie fondatorii și membrii Club România pentru inițiativa creării la București a unui club de idei cu participare diversă prin care elitele românești  își aduc contribuția la înțelegerea proceselor internaționale și oferă abordări utile în primul rând pentru factorii de decizie politici și economici, precum și mediului academic, liderilor de opinie și reprezentanților societății civile.

De asemenea, președintele României, d-l Klaus Iohannis, a transmis prin intermediul d-lui consilier prezidențial Laurențiu Ștefan, un mesaj de felicitări și susținere pentru activitatea Club România în demersul de a menține deschis un spațiu de dialog prolific în care specialiști din diverse domenii să se asculte și să producă idei și soluții novatoare pentru societatea românească.

Mulțumim încă o dată tuturor membrilor pentru perpetuarea stării de spirit Club România!

La mulți ani!

Parteneri: Exim Bank, Nuclearelectrica, Romgaz, Electrica SA, Grampet Group, Renault Group, Renovatio.