Mentoring Project

România, la World Policy Conference Marrakech 2017

România, la World Policy Conference Marrakech 2017

Club Romania a fost reprezentat la cea de-a zecea ediție aniversară a forumului internațional World Policy Conference care s-a desfășurat la Marrakech, Maroc, în perioada 2-5 noiembrie.

Din delegația românească au făcut parte Marius Stoian, Daniel Dăianu, Răzvan Nicolescu, Traian Halalai, Remus Borza, Gruia Stoica.

Lucrările ediție aniversare  WORLD POLICY CONFERENCEMarrakech au fost deschise de președintele Franței, Emmanuel Macron, care printr-o intervenție video, a apreciat demersul organizatorilor și a îndemnat spre o reflecție asupra modalităților de a “menține o guvernare globală deschisă în mod rezonabil, care să poată absorbi șocurile, facilitând în același timp schimbarea dorită”.

Plasat sub înaltul patronaj al regelui Mohammed al VI-lea, a zecea ediție a WORLD POLICY CONFERENCEa oferit posibilitatea de a discuta aspecte majore regionale și internaționale. Un mesaj regal adresat participanților a fost citit de consilierul suveranului, Yassir Znagui.

Agenda conferinței a inclus 16 sesiuni plenareprecum: “Viitorul Europei de Sud-Est”, “Investiția în Africa“, “Tendințe în Orientul Mijlociu“, “Economia mondială“, “America și lumea-un an după alegerea lui Donald Trump“, “Uniunea Europeană și lumea“, “Dezvoltarea Africii“, și 4 ateliere de lucruFinanțe și economie“, ” Energie și climă“,”China“și” Rusia în douăzeci de ani“.

Din perspectivă românească, WORLD POLICY CONFERENCE a reprezentat un cadru de raspunsuri sau scenarii de lucru competente, cu privire la reconfigurările ce au loc în lume, utile prin reflexie pentru societatea românească în ansamblul său.