București, 20 iunie 2024 – Performanțele financiare din 2023 ale Exim Banca Românească au fost recunoscute în cadrul Galei Bancheri de Top, organizată astăzi de revista „Piața Financiară”, banca fiind recompensată cu Premiul pentru dinamica a activelor, Premiul pentru dinamica profitului și Premiul pentru dinamica depozitelor, la categoria bănci cu active între 20 – 50 mld lei.
”Anul 2023 a fost unul special pentru noi pentru că a însemat primul an de activitate ca bancă universală al Exim Banca Românească, în urma finalizării cu succes a procesului de fuziune. A fost un an cu multe provocări dar am reușit să accelerăm procesul de finanțare în condiții de prudență și performanță financiară rămânând parte a procesului de creștere a prosperității economice în România. Privim cu multă mândrie aceste realizări și avem toată încrederea că vom continua să ne dezvoltăm în același ritm accelerat”, a spus Lidia Stan, director executiv al Exim Banca Românească.
Astfel, banca și-a majorat consistent activele administrate, lucru care i-a permis să se poziționeze pentru al treilea an consecutiv în Top 3 bănci cu cele mai mari creşteri ale activelor faţă de 2022, depăşind şi avansul anual al activelor întregului sistem bancar. În acest context, Exim Banca Românească s-a menținut în 2023 pe locul al 8-lea în topul băncilor din România în funcție de active.
Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Românească operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene.
În plus, pentru că acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, Exim Banca Românească este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei.